2018-01-09 12:45:59• hírek • Szatmár.ro

Még tart az influenzaszezon, az ünnepek után is sokan keresik fel a rendelőket

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint az ünnepi időszak előtti adatokhoz képest csökkent a betegszám.

A statisztikák azt mutatják, hogy az influenza, a megfázás és a tüdőgyulladás korosztálytól függetlenül egyre több embert ér el. December 18. és 24. között 826 beteg kereste fel a rendelőket, közülük a 15 és 49 év közötti korosztály volt a leginkább érintett.
 

A december 24. és január 1. közötti időszakban a regisztrált betegek száma csökkent, az ünnepi időszakban visszaszorult az orvoslátogatások száma. A közegészségügyi hivatal tájékoztatója szerint összesen 40 megbetegedésről tudnak a két ünnep közötti napokban.
 

A számadatok szerint január első hetében  rohamos növekedés mutatható ki, 407-re ugrott a kezeltek száma. Az influenzaszezon még korántsem ért véget, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük a légúti megbetegedéseket: otthonainkban szellőztessünk megfelelően, ha elmegyünk valahova, öltözködjünk rétegesen.
 

Lehetőségeinkhez mérten kerüljük a nagy tömeget. Tüsszentés vagy köhögés esetén mindenképp takarjuk el a szánkat, és erre hívjuk fel gyermekeink figyelmét is. Végül, de nem utolsósorban gondoskodjunk a megfelelő vitaminpótlásról is.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: