2010-09-21 14:06:17• hírek • Szatmar.ro

Még tart az Európai Mobilitási Hét

A városi mobilitás hosszú távú befolyásolására, valamint az európai polgárok egészségügyi állapotának és életminőségének javítására szentelt hét végét veszi szeptember 22-én. Az Európai Unió Környezetvédelmi Főigazgatóságának támogatását élvező rendezvényt az unió több száz városában megszervezik, így Szatmárnémetiben is.

Idén az esemény mottója: „Közlekedj okosabban, élj egészségesebben! Ennek megfelelően a szeptember 22-én tartott Autómentes Európai Nap alkalmával biciklis felvonulást szerveznek megyénkben is. A Szatmárnémeti - Óvári útvonal két keréken való megtevése után találkoznak majd a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség mátészalkai képviselőivel, akik szintén biciklin érkeznek majd a határra.

A holnapi kerékpáros felvonulás nem csupán a gondolkodás- és az életmód megváltoztatásának jelzése, hanem a két országot összekötő biciklis út előhírnöke is. A Szamos mentén, vízen és kétkeréken elnevezésű uniós projekt finanszírozásával Szatmárnémetit és a magyarországi Fehérgyarmatot kötik össze egy kerékpárúttal a Szamos töltése mentén.

A Real bevásárlóközpont parkolójából induló biciklis felvonulás reggel 9-kor startol, ahonnan a közlekedési rendőrség munkatársai biztosítják az utat Óváriig. Innen a folyó baloldali töltésen folytatják az utat a két ország határáig.

Délben sor kerül a magyarországi küldöttekkel való találkozásra, majd 12 óra 30 perckor a szatmári, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei természetvédelmi területekről tartanak előadást.

A közös ebédet 14 órakor fogyasztják el, majd 15 órakor véget ér a találkozó.


Két keréken teszik meg a távot a határig
Két keréken teszik meg a távot a határig


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: