2011-09-03 16:51:39• hírek • mediafax/mediatica

Még tárgyalnak a választási törvényről

Talán belemegy az RMDSZ, hogy levélben is lehessen szavazni. A magyar érdekvédelmi szervezetnek azonban fenntartásai vannak, mert ha beérkezik több millió szavazat a külföldön élő románoktól, a kisebbségeket képviselő pártok azt kockáztatják, hogy nem jutnak be a parlamentbe.

Viorel Badea PDL-s szenátor pénteken azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ-nek továbbra is fenntartásai vannak a levélben szavazással kapcsolatban, de hozzátette, a PDL folytatja a tárgyalásokat, hogy közös nevezőre jussanak.

„AZ RMDSZ-nek vannak bizonyos fenntartásai, mert, ha beérkezik több millió szavazat a külföldön élő románoktól, a kisebbségeket képviselő pártok azt kockáztatják, hogy nem jutnak be a parlamentbe, de továbbra is folytatjuk a politikai tárgyalást erről, és meggyőződésem, sikerül közös nevezőre jutnunk. Minket az érdekel, lehetőséget teremtsünk, hogy a románok az alkotmánynak megfelelően szavazhassanak, mert másképp nehéz azt mondani, hogy lehetőséget adunk erre, amikor két repülőt és három vonatot kell váltaniuk, hogy bedobjanak egy szavazócédulát az urnába" - mondta Badea.

A PDL-s szenátor emlékeztetett, hogy a határon túli szavazókörzetekben a továbbiakban is lehet majd szavazni.

Arra a kérdésre, hogy milyen megállapodást köt majd a PDL az RMDSZ-szel a választási törvényről és a levélben szavazással kapcsolatosan, Viorel Badea azt mondta: „Én nem mondanék le a levélben szavazásról, de az egyéni körzetesről sem. Tárgyalunk az RMDSZ-szel, talán megtaláljuk a módját, hogy a kecske is jól lakjék, és a káposzta is megmaradjon, nehéz, de azt mondom, sikerül közös nevezőre jutnunk."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: