2012-04-27 15:49:23• hírek • (x)

Még pár nap a szelektív hulladékgyűjtés beindításáig

Különválasztva fogjuk gyűjteni a száraz és a nedves hulladékot - a konténerek többségét már felcímkézték.

A Florisal rt., a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal május elsejétől lehetőséget teremt arra, hogy a háztartási hulladékot szelektíven szortírozzuk. A közterület-fenntartó vállalat több mint ötszázezer eurót költött a közel ezer konténerre, amelyeket a lakónegyedekben helyeztek ki, s melyeknek felét Umed, a másik felét pedig Uscat, azaz nedves és száraz feliratokkal látták el.

A Florisal Rt. vezetője, Puscas Vasile a Szatmár.ro-nak elmondta: Bukarestben és Temesváron is volt próbálkozás ilyen típusú szemétgyűjtésre, de mindkét vállalatnak beletört a bicskája. A Florisal a legjobb minőségben, profi módon készül végezni ezt a munkát, ezért is fektettek be új konténerek, új autók vásárlásába. Abban azonban, hogy a duális hulladékgyűjtés jól működjön, a lakosságnak is figyelnie kell és lelkiismeretesen hozzáállnia ehhez a dologhoz.

A lakónegyedekben a szemetes konténerekbe lehet majd külön elhelyezni a kétféle hulladékot, míg a magánházakban lakók a nedves hulladékot az eddigi kukába, a száraz hulladékot pedig a szemétdíj befizetésekor kapott, külön erre a célra kialakított, strapabíró műanyag-zsákokba gyűjthetik.



Mi az a száraz hulladék és mi számít nedvesnek? - teszik fel a kérdést sokan. Alapjában véve a száraz háztartási hulladék a papír, a műanyag és az üveg, ide tartozik a pillepalack, az élelmiszerek műanyagból készült csomagolása, a fólia-szerű csomagolás, a háztartási gépek, a kozmetikumok, a mosószerek csomagolása, a papírzacskók, az üvegek, akár a befőttes üvegek is. A nedves hulladékba kerül gyakorlatilag az összes olyan anyag, ami nem a száraz hulladék kategóriába tartozik, minden, ami lebomlik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: