2012-04-06 08:53:31• hírek • Szatmar.ro

Még pályázhatnak a diákok

Ma még lehet pályázni a külhoni magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak hirdetett Ady Endre-ösztöndíjra. A program keretében 30 millió forintot osztanak szét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett pályázatra a határon túli magyar nyelvű oktatásban részt vevő, magyar nemzetiségű, 6-13. évfolyamon (alapfokú iskolában vagy középiskolában) tanulók jelentkezhetnek. Pályázatot kizárólag olyan diák nyújthat be, akinek kimagasló a tanulmányi eredménye és szociálisan hátrányos helyzetű.

A cél, hogy pénzügyi segítséget nyújtsanak a határon túli magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges tanulóknak, akik a támogatás révén zavartalanabbul folytathatják tanulmányaikat. A keretösszegből várhatóan háromszáz diák kaphat segítséget, a támogatást várhatóan május 15. és június 30. között folyósítják. A pályázattal kapcsolatos részletes információk a www.szmpsz.sk vagy a www.wekerle.gov.hu honlapon olvashatók. (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: