2009-09-26 15:19:08• hírek • Parajdi Andrea

Még nincs kivitelező

A Károlyi kastély és az Erdődi vár modernizálási munkálatait egy szatmári cégcsoport nyerte meg, az eredményt nem fogadta el, így óvást tett le a közbeszerzési eljáráson ajánlatott benyújtott ploiesti vállalat.

Szeptember közepén hirdették ki a Károlyi kastély és az Erdődi vár felújítására kiírt közbeszerzési eljárás végeredményét. A munkálatokra három cég tett le ajánlatot, közülük végül a Károlyi Egyesület nevet viselő cégcsoport került ki győztesként, amely négy Szatmár megyei vállalatból tevődik össze. A nyertes vállalat ajánlatának egyik vonzó fejezete az, hogy a munkálatokat kevesebb pénzből valósítja meg, mint amennyi erre a célra rendelkezésre áll, ezáltal Nagykároly városa legalább 450 ezer eurót takaríthat meg, amelyet majd egyéb korszerűsítésre használhat fel.

Akár már az eredmény kihirdetése után egy héttel alá írhatta volna a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a nyertes cégcsoport a kivitelezési szerződést, s onnantól kezdve pedig elindulhattak volna a modernizálási munkálatok, azonban a közbeszerzési törvény lehetőségeivel élve a licit eredményét megvétózta egy ploiesti vállalat, amely úgy gondolja, hogy az általa benyújtott ajánlat kedvezőbb feltételeket biztosít. A cégnek így harminc napja van arra, hogy bebizonyítsa indokoltak az ellenvetései.

Amennyiben a cég elbukja az óvást, és a közbeszerzési eljárás kapcsán más egyéb reklamáció sem merül fel, akkor sor kerülhet a kivitelezési szerződés aláírására, s legfeljebb egy hónapot késnek a munkálatok elkezdésével. Szatmár megyében már többször is előfordult, hogy a közbeszerzési törvény adta lehetőségek miatt hónapokon át tolódott egy projekt. Csakhogy, egyet említsünk a Kossuth kerti tó felújítására kiírt tender is több mint fél évig zajlott, míg végül már azért is lobbizni kellett a minisztériumnál, hogy a rehabilitációra nyert összeget ne vonják meg Szatmárnémetitől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: