2012-02-14 11:19:15• hírek • szatmar.ro

Még nincs járványveszély

Az Egészségügyi Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy az elmúlt hét napban növekedett az AH3N2 típusú vírussal diagnosztizált betegek száma. A legtöbb esetet Moldvában regisztrálták, jelen pillanatban azonban nem áll fenn járványveszély.

Az országos statisztikai adatokhoz viszonyítva elsősorban Iaşi megyében növekedett meg hirtelen az AH3N2 vírus előfordulási aránya.

Az elmúlt év végétől mostanig összesen 63 AH3N2 vírusos megbetegedést regisztráltak, az esetek többsége Iasi megyében fordult elő. Ezen adatok alapján közepes intenzitású gripáról beszélnek a szakemberek. Iasi megyén kívűl további 15 megyében fordult elő elszórtan az AH3N2 vírus.

Továbbá, az elmúlt hét napban növekedett az akut légúti megbetegedések száma is 16,8%-kal, a mért értékek azonban nem haladják meg az elmúlt évek hasonló periódusának átlagát.

Az Egészségügyi Minisztérium szakemberei felhívják a figyelmet, hogy tartsa be mindenki az orvosok tanácsait és az alapvető higiéniai szabályokat a megbetegedések elkerülése érdekében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: