2010-02-10 15:24:44• hírek • Parajdi Andrea

Még nincs Bálint napi vásárlási láz

Egy évtizeddel ezelőtt még nem zsongtak be a helyiek ha közeledett február 14.-e, Bálint napja. A szerelmesek ünnepe azóta egyre jobban teret hódít: a mindenféle szívecskés csecsebecséket kínáló árusok legnagyobb örömére.

Év végén van egy Mikulás napunk, és egy ennél is nagyobb vásárlási lázzal járó Karácsonyi ünnepünk, amelyek alighogy elcsitulnak már gondolhatunk is azon, hogy mi legyen az az újabb ajándék, amellyel meglephetjük kedvesünket. Február 14.-e hosszú évek óta a szerelmesek napja, a hagyomány ugyanis Szent Bálintnak, a szerelmesek védőszentjének állít emléket ezen a napon, amely - több ünnephez hasonlóan - ajándékozásban nyilvánul meg.

Az Angliából származó, és Amerikában is évek óta népszerű tradíció leginkább csak a fiatalok ünnepe, s a nálunk nem régóta elterjedt hagyomány is főként az ifjú korosztályt mozgatja meg.

Ezen a héten Szatmárnémeti központjában is megjelentek a mindenféle szívecskés ajándékokat kínáló árusok, akik viszonylag alacsony árakon értékesítik - vélhetően nem csúcsminőségű - portékáikat. A kínálat már megvan, a kereslet egyelőre még várat magára, ugyanis, ahogy ez lenni szokott legtöbben az utolsó pillanatban szereznek be valamiféle figyelmességet. A különböző csecsebecséket - plüssöket, ékszertartókat, szív alakú párnákat, bizsukat - meglehetősen sokan elkapkodják. Míg egyesek inkább giccsesnek tartják az ilyenfajta ajándékokat, addig mások előszeretettel nézelődnek a standoknál.

A szatmári virágárusok azt mondják ilyenkor sokkal több rózsát adnak el, hiszen legtöbben még mindig a virágot tartják az egyik legszívhezszólóbb, szerelmet kifejező Valentin napi ajándéknak. A virágokat azonban egyelőre még senki nem kapkodják, mindezért majd hétvégén kezdődik az igazi hajsza.

Az összeszokott és évek óta kapcsolatban lévő pároknak ilyenkor könnyebb feladatuk van, hiszen már tudják mi az aminek vélhetően örülne a kedves. A friss szerelmeseknek azért nem árt körültekintőnek lenni, hiszen sosem lehet tudni, hogy az apró ajándék, a virág, a romantikus vacsora vagy egy kettesben töltött hétvége lenne a nyerőbb választás. Mindenképpen előtte jobb kipuhatolózni a vágyakat, mégiscsak kár lenne ha egy rosszul kiválasztott Valentin napi „eztkapod" vetne véget a románcnak.



Egyelőre még nem kapkodják a szívecskés csecsebecséket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: