2011-01-26 15:25:04• hírek • Póti Orsolya

Még nem utalták ki, de már igényelhető

A Szatmár megyei nyugdíjasok már kérhetik a kedvezményes gyógykezelési jegyeket, azonban ezeket csak február közepén utalják ki - tájékoztatott Eugenia Sabou, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatójától.

Már igényelhetik a kedvezményes jegyeket azok a nyugdíjasok, akik szeretnék magukat gyógykezeltetni, bár a jegyeket február elején osztják ki - mondta el megyei nyugdíjpénztár igazgatója, Eugenia Sabou.  Az előző évhez képest eddig még nem változtak az osztályozási feltételek. A kérelmezőknek elsősorban egy kérvényt kell kitölteniük, azonban a jegyeket nem a kérvények beérkezésének sorrendjében adják ki, hanem a már ismert pontrendszer alapján kvalifikálja azokat.

Ebbe beleszámít a nyugdíj értéke, valamint az, hogy a kedvezményes jegyeket igénylő volt-e már gyógykezelésen. A nyugdíjasok különböző pontokat kapnak attól függően, hogy milyen típusú juttatást kapnak. Az éveiket le nem dolgozott nyugdíjasok nem kapnak pontot, az utódlási nyugdíjban részesülök 3 pontot kapnak, a korhatáros nyugdíjban részesülők 6 pontot kapnak, míg a rokkantnyugdíjasok 8 pontot kapnak.

Azok a nyugdíjasok, akik 2010-ben május és augusztus között gyógykezelésen vettek részt csak három pontot kapnak, míg azok, akik nem kezeltették magukat megkapják a maximum 10 pontot. Azok a Szatmár megyei nyugalomba vonult személyek, akiknek 1.400 lej felett van a nyugdíjuk 1 pontot, akik 1.100-1.400 lej nyugdíjban részesülnek 2 pontot, a 800-1.100 lej közötti juttatásban részesülők 3 pontot, a 400-800 lej közötti nyugdíjban részesülők 4 pontot és a 400 lejnél alacsonyabb juttatásban részesülők 6 pontot kapnak.

Azok a személyek, akik politikai meghurcoltatást szenvedtek, illetve annak idején külföldre deportáltak ingyenes kezelésben részesülnek. A gyógykezelési jegyekkel kapcsolatos bővebb információkat a nyugdíjpénztár székhelyén, a Vasile Lucaciu 4 szám alatt lehet megtudni.


A jegyek a nyugdíjpénztárban igényelhetők
A jegyek a megyei nyugdíjpénztárban igényelhetők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: