2013-08-14 15:37:07• hírek • Póti Orsolya

Még nem tudni, hová költözik a Művészeti Iskola

Jelenleg a Kinizsi (Ioan Slavici) utcai épületben működik a Szatmári Művészeti Iskola
Jelenleg a Kinizsi (Ioan Slavici) utcai épületben működik a Szatmári Művészeti Iskola

A közeljövőben mindenképpen költöznie kell a Szatmári Művészeti Iskolának, hiszen tanulóinak létszáma már több mint két éve meghaladja a hatszázat, a Kinizsi (Ioan Slavici) utcai ingatlan pedig már nem alkalmas ennyi diák befogadására.

Azt azonban még nem lehet tudni, hogy végül melyik épületbe költözik a tanintézmény. Február közepén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács megegyezett abban, hogy a szatmáriak által 5-ös Számú Általános Iskolaként ismert Vasile Lucaciu Általános Iskola épülete alkalmas lesz a Művészeti Iskola számára, azonban úgy tűnik ez a döntés nem volt végleges.

Deac Mircea, a tanintézmény vezetője elmondta: egyelőre nem tudni, melyik épületet ajánlják fel az iskola számára. Az igazgató szerint a Wesselényi (Wolfenbüttel) utcai ingatlan kiváló lett volna, hiszen bőven van hely benne. 12 tágas osztálytermet használhattak volna, és emellett egy nagy díszterem állt volna rendelkezésükre - ez utóbbi pedig nélkülözhetetlen egy művészeti iskola színvonalas működéséhez. 

Azonban jelenleg még zajlanak a tárgyalások a költözést illetően - tudtuk meg Adrian Steftől, a Szatmár Megyei Tanács elnökétől, aki megerősítette azt a tényt, hogy még nem biztos az, hogy szeptembertől az egykori 5-ös iskola épületét látogathatják a művészetis diákok.

„Az épületcserék kapcsán még tárgyalások zajlanak, ugyanis az elmúlt félév során több, a Művészeti Iskola számára megfelelő ingatlan is szóba került. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy tanévkezdésig eldől, hogy az iskola melyik épületben folytathatja tovább működését" - nyilatkozta Stef.

A Szatmári Művészeti Iskolában az elmúlt tanévben összesen 659 diák tanult a különféle szakokon. A képzések palettája igen széles, ezért nem csoda, hogy kinőtte az intézmény a Ioan Slavici utcában található székhelyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: