2010-03-01 10:27:41• hírek • Kótai Levente

Még nem kell félnünk a láthatatlan radartól

Szatmár megye egyelőre nem kapott a csúcstechnológiájú radarokból.

Országszerte 450 olyan sebességmérővel ellátott Dacia típusú rendőrautó került kiosztásra, melyeknek sebességmérő berendezéseit nem érzékelik a boltokban kapható radardetektorok. Szatmár megye útjain még nem találkozhatunk az új felszereléssel, ugyanis a több gyorshajtót számláló megyék élveztek prioritást - mondta el szerkesztőségünknek a rendőrség szóvivője, Ana Malaescu. Azt, hogy megyénk mikor kap az autósok számára rettegett csoda-berendezésből, még nem tudni.

Az új műszer előnye, hogy a legfejlettebb radarérzékelők is 20 méter távolságból tudják kimutatni a jelenlétét, ennyi távolság pedig nem elég a gyorshajtóknak a lassításra. A gépezet másik elismerésre méltó tulajdonsága, hogy ellenáll az idő vasfogának: mintegy 60 ezer óra működést garantál a gyártó.

A számos előnyt természetesen rendesen meg is kell fizetni. A nívós felszerelés többe kerül, mint maga az autó ami hordozza. Első ránézésre túlzónak tűnhet a 33 ezer eurós darabonkénti beszerzési ára. Más megyék rendőrségeinek beszámolója szerint így is busásan megéri a beruházás: az új gép segiségével kirótt büntetések várhatón visszahozzák a befektetett összeget.

A blogozók és interneten fórumozók véleménye igen megosztott, ugyanis nem mindenki örül egyértelműen a biztonságosabb vezetést elősegítő befektetésnek. Sokan a megszorítások helyett inkább a sebességhatár felemelését látja célravezetőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: