2011-07-21 14:24:27• hírek • Póti Orsolya

Még nem jelentkeztek a csecsemő szülei

Egészséges, életképes csecsemőt találtak július 18-án a 17 lakónegyed egyik tömbházának lépcsőházában, akit a kiérkező rendőrök kórházba szállítottak és nyomozást kezdtek az ügy kivizsgálására. A gyerek szülei azonban még nem jelentkeztek.

Amint azt már korábban is közöltük olvasóinkkal, hétfő délután 16.20 perc tájban érkezett a bejelentés a 112-es sürgősségi vonalon, hogy a Belsugului utca egyik tömbházának lépcsőházában egy elhagyott újszülött leánygyereket találtak.

Sajnos gyakran előfordul, hogy az újszülöttet otthagyják a szüleik, mert nem tudnak otthont teremteni, nincs pénz ruhanemükre és tápláló ételre sem. A tavalyi év folyamán a Szatmár Megyei Kórházban hét csecsemőt hagytak ott szüleik, idén pedig két olyan újszülöttet találtak a városban, akik utólag a kórházba kerültek - tudtuk meg Demian Costantintól, a Megyei Kórház sajtószóvivőjétől.

Az elhagyott csecsemőket addig gondozzák a kórházban, amíg szülei, vagy a Gyermekvédelmi Igazgatóság szociális gondozói nem jelentkeznek értük. A hétfőihez hasonló esetek hallatán sokan rákérdeznek arra, de hogyan és miért képes egy anya elhagyni a gyermekét. Az első ok amely megfordul a fejünkben, az nem más mint az anyagi gond, a nehéz családi körülmény. Azonban ezeken kívül lelki okai is lehetnek a gyermek elhagyásának.

Borsi Zsuzsa pszichológus szerint, az anyagi problémák mellett a szülő önértékelési zavara lehet az újszülött elhagyásának oka, ugyanis az anya nem mer, nem képes felelősséget vállalni a gyermekért. Önbizalom, felelősségvállalás, felnőtté válás - olyan szavak, amelyek szorosan összefüggenek egymással. Ha nincs a szülőnek önbizalma, akkor nem hogy a gyermekért, de önmagáért sem tud  felelősséget vállalni, így nem is érezheti magát önállónak, felnőttnek. Vannak olyan esetek is, amikor sok szülő hirtelen dönt gyermeke lehagyásának pillanatakor, és későn jön rá, hogy megbánta.

 



Ennek a tömbháznak a lépcsőházában találtak rá a csecsemőre.
Ebben a lépcsőházban  találtak rá a csecsemőre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: