2012-04-15 15:47:48• hírek • Kocsis Zoltán

Még négy szakembert keresnek a kardiológiára

Közel egy éve indult el Romániában az egészségügy decentralizációja és amint azt Cseke Attila egykori egészségügyi miniszter, a terv kivitelezője, több alkalommal is kiemelte, Szatmár megye volt az első, ahol ez a folyamat a leggyorsabban megvalósult.

Az egészségügyi intézmények akkor a Megyei Tanács fennhatósága alá kerültek és a Csehi Árpád vezette intézmény azonnal hozzálátott a kórházak, mentőállomások rehabilitálásához. A Járványkórház, a Sürgősségi Osztály felújítása már véget ért, a Régi Kórház, a Járóbeteggondozó, a tasnádi valamint az avasfelsőfalu városi kórházak modernizálása pedig folyamatban van. Ám nem csak az épületek renoválásából áll ez a reform, a kulisszák mögött is folyik a munka.

Csehi többször elmondta, hogy az egyik legfontosabb lépés a kardiológiai osztály modernizálása. Ennek jegyében a napokban egy ultramodern ultrahangot sikerült vásárolni a minisztérium és Szatmárnémeti város segítségével. A berendezés amilyen modern, olyan drága is: százezer euróba került.

Nem csak a felszerelés, de a humán erőforrás tekintetében is változások várhatóan: a kardiológián jelenleg hét szakorvos tevékenykedik és Csehi elmondása szerint további négyet szeretnének alkalmazni, elsősorban az érsebészet szakterületére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: