2017-08-02 13:01:55• hírek • Kocsis Zoltán

Szedi az áldozatait a kánikula Szatmárban is

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az idén először rendelt el másodfokú hőségriadót az Országos Meteorológiai Igazgatóság Szatmár megyében: szerdán és csütörtökön 36 és 39 Celsius-fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk. A rendkívüli hőség pedig komolyan próbára teszi az emberi szervezetet is. Éppen ezért a Szatmár Megyei Mentőszolgálat közleményében ismételten óvatosságra és elővigyázatosságra inti a szatmáriakat: nem csak a tevékenységeink, hanem a táplálkozás terén is.

Kedden három személy lett rosszul közterületeken a rendkívüli hőség következtében – pedig augusztus elsejére még „csak” elsőfokú hőségriadó volt érvényben Szatmárban.

Ám nem csak közvetlenül okozhat gondot a nem mindennapi meleg: a mentőszolgálat arra is kitért, hogy az utóbbi időben megnőtt a gyomorrontással, emésztési problémákkal kapcsolatos esetek száma. A szakemberek ezért arra kérnek, figyeljünk oda az élelmiszerek szavatossági idejére, illetve arra, hogy az élelmet tegyük be a hűtőszekrénybe – a melegben ugyanis a kaja is gyorsabban romlik.

A nagy melegben ajánlott minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, de vigyázzunk arra, hogy azokat alaposan megmossuk fogyasztás előtt, hívja fel a figyelmet a mentőszolgálat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: