2007-10-01 18:57:57• hírek • István Löchli

Haladékot kapott az XP

 Öt hónappal meghosszabbította az XP élettartamát a Microsoft – kiadnak egy újabb verziót.

 Öt hónap haladékot kapott a Windows XP a Microsofttól, azt követően lekerül a boltok polcairól a már jól megszokott és bevált operációs rendszer, illetve a számítógép gyártó cégek is csak júniusig árulhatják az XP-vel előtelepített gépeiket.

A hivatalos XP halál január végén következett volna be, de a számítógépgyártó cégek megkeresésére, mely szerint sokkal nagyobb igény van még az XP operációs rendszerre, mint a legújabb Vistára, a Microsoft öt hónappal kitolta az XP élettartamát. Piackutatók véleménye szerint a Vista kitűnően teljesít a szoftverpiacon, de rengeteg újdonsága és óriási gépigénye, nem teszi lehetővé teljes kihasználtságát, ezért sokan inkább a jól bevált XP-t használják. A nagy igényre való tekintettel azonban a Microsoft tervbe vette, hogy egy feltunningolt XP Starter Edition névre keresztelt operációs rendszert dob piacra, melynek dobozos változata 2010-ig lesz kapható a boltokban. Ennek ellenére a cégeknek júniustól tilos lesz XP operációs rendszerrel előtelepített számítógépeket árusítaniuk.
 
Ennek nagy hátránya az lesz, hogy jóval drágábbak lesznek a számítógépek. Elsődlegesen azért, mert jóval többe kerül a Vista mint az XP, illetve az új operációs rendszernek sokkal nagyobbak a hardverigényei, így a legolcsóbb gépek is sokkal többe fognak kerülni mint a mostani. A hirtelen árnövekedés inkább a hordozható számítógépeket, a laptopokat fogja érinteni, ezért aki vásárolni szeretne, inkább tegye meg előbb mint utóbb, ha nem akar nagyobb összegeket kiadni.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: