2013-08-09 15:15:44• hírek • ITcafe.hu

Még mindig túl sok a Windows XP

A Microsoft egyik legsikeresebb terméke az informatikai iparban szokatlanul hosszú ideig maradt népszerű, és ez bizonyos, korlátozott mértékben gondokat is okozhat.

Igen érdekes elemzést közölt tegnap a Computerworld szakértője, Gregg Keizer, aki írásában a Windows XP jövőre megszűnő támogatásának egy eddig kevéssé figyelembe vett aspektusát tárgyalja írásában: a biztonsági frissítések 2014. április 8-ai leállítása a régi rendszerekhez ragaszkodó magánszemélyek és takarékoskodó vállalkozások magatartása miatt az egész világon gondokat okozhat, de a legnagyobb problémát talán Kína jelenti, ahol rengeteg az illegálisan használt XP. És ez utóbbinak globális hatásai is lehetnek, mivel a zombihálózatokat építő bűnözők épp a védtelen, a frissítésekkel nem ellátott gépeket használják ki, így a kínai probléma az egész világra hatással lehet.

Keizer a Microsoft és a NetApplications adatait veszi alapul: az utóbbi szerint a múlt hónapban világ PC-inek 37,2 százalékán még mindig XP futott, és ha a Microsoft becslése helyes, akkor globálisan az 1,4 milliárd windowsos PC közül közel 570 millió XP-s géppel számolhatunk.

De, hívja fel rá az újságíró a figyelmet, a problémák régiónként eltérő mértékben jelentkezhetnek, ugyanis az Egyesült Államokban júliusban a PC-k 16,4 százalékán volt XP az operációs rendszer, míg Kínában ez az arány 72,1 százalék, vagyis négyből három gépen a hamarosan nyugdíjba menő szoftver dolgozik.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: