2011-01-11 12:44:47• hírek • Szatmár.ro

Megugrott a virózisok száma

A fagy és a hideg, valamint a nedves és enyhébb időjárás váltakozásával Szatmár megyében is megugrott a virózisok száma: január 3-9. között közel nyolcszázan keresték fel orvosaikat felső légúti megbetegedéssel.

Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság statisztikája szerint, január 3-9. között 631 személy fordult virózisos megbetegedéssel háziorvosához és 134 szatmárit kezeltek tüdőgyulladással.

A legveszélyeztetettebbek a 0-14 év közötti gyerekek: a négy évesnél fiatalabbak körében 175 kicsi szenvedett felső légúti megbetegedésben és 53 tüdőgyulladásban, míg az 5-14 évesek között 133-at kezeltek virózissal és 28-at tüdőgyulladással.
Az idősebb korosztályokban ennél valamivel alacsonyabb a megbetegedések száma, a 15-29 évesek körében 19-en kaptak tüdőgyulladást és 147 virózisos megbetegedést jelentettek, a 31-64 éves csoportban 126 virózosos esetet és 11 tüdőgyulladást, valamint ötven 65 év fölötti személy szenvedett virózisos megbetegedésben és 23 idős szatmári tüdőgyulladásban az elmúlt héten.

A jelenlegi, változékony időjárás miatt a szakemberek azt javasolják, hogy kerüljük a sokaságot, gyakran szellőztessünk (ez otthonra és az intézményekre is érvényes, főleg a gyerekközösségek esetében), takarjuk el orrunkat és szánkat, amikor köhögünk, tüsszentünk vagy ásítunk.

A virózisos megbetegedések a legkönnyebben a gyerekek körében terjednek, ezért rájuk különös figyelmet kell fordítani ilyen időszakban. A kisgyerekeket nem kellene közösségbe vinni, hiszen közöttük nagyon hamar terjednek a vírusok, ugyanakkor a bevásárlóközpontokat is kerülni kellene, mert rájuk nézve ott is igen nagy a fertőzésveszély.

Nőtt a betegek száma
Nőtt a betegek száma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: