2020-05-04 10:59:08• hírek • Szatmár.ro

Még mindig nem lehet kiosztani a korábban lefoglalt maszkokat

Amint arról korábban a Szatmár.ro is beszámolt, április 24-én a petei határátkelő munkatársai megakadályozták két kisteherautó átkelését Romániából Magyarországra, ugyanis ezek összesen 150 doboz, azaz 300 000 darab háromrétegű sebészeti maszkot vittek volna Németországba.

Miután az Egészségügyi Minisztérium 428/12.03.2020-as rendelete tiltásba adja ezen termékek exportját, a határrendészet munkatársai azonnal lefoglalták a két tehergépjármű teljes rakományát. Az ügyet a Kolozsvári Regionális Vámigazgatóság vette át, és habozás nélkül 50 000 lejre bírságolta a törvényszegő céget.


Mint akkor írtuk, Radu Bud, Szatmár megye prefektusa az esetet követően értekezett Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkárral, arról tárgyalva, mi legyen a lefoglalt sebészeti maszkok sorsa. A beszélgetés során a felek arra jutottak, hogy a maszkok Szatmár megyében maradnak, sőt, ezeket a lakosság körében ingyenesen fogják szétosztani, a polgármesteri hivatalok közreműködésével.


A maszkok szétosztására azonban azóta se került sor, ugyanis még mindig nem született meg az erre vonatkozó központi döntés, melyet a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak kellene kiadnia. Ugyanezen oknál fogva került egyelőre lakat alá az az 1350 darab védőruha is, melyet e hétvégén foglaltak le a petei határátkelőnél.


A prefektúra mindezek mellett végre egy jó hírről is beszámolt: a fentebb említett főigazgatóságnak köszönhetően 2 650 védőruha, 1 000 FFP3-as maszk és 7 100 arcpajzs érkezet nemrégiben a megyébe, melyeknek kiosztása már zajlik. A védőfelszerelésekből a frontvonalban dolgozó egészségügyi személyzet mellett a Szatmár megyei háziorvosok is részesülnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: