2019-08-08 04:57:14• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Még mindig nem dőlt el, mikor kezdődik a tanév

Meg kell keresni a legjobb megoldást, amely mind a diákoknak, mind a turizmusnak kedvez, jelentette ki Bogdan Trif turisztikai miniszter azzal kapcsolatban, hogy még nem dőlt el, mikor kezdődik az új tanév. 

"Meg kell találnunk a középutat, amely mindkét tábornak kedvez. Vigyáznunk kell tanulóinkra is, de ugyanakkor óvnunk, fejlesztenünk kell a turizmust is. Meggyőződésem, hogy a kollégák a legjobb döntést hozzák meg. Nemsokára meglesz az elemzés eredménye. (...) Természetesen velünk is konzultálni fognak, közösen hozzuk meg a döntést' - fejtette ki Trif a konstancai Természettudományi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón. 


Az oktatási minisztérium augusztus 6-ai közleményében tájékoztatott, hogy még nem született végleges döntés arról, hogy mikor kezdődik az iskolai év, és folytatják a megbeszéléseket a társadalmi párbeszéd bizottságában. 


Az iskolakezdés időpontjának egyhetes halasztására Viorica Dăncilă miniszterelnök tett javaslatot a kormány július 31-ei ülésén. A tanulók országos szövetsége elégedetlenségét fejezte ki az indítvánnyal kapcsolatban, amelyet a 'turisztikai cégek javára tett áldozatként' értékelt, különös tekintettel arra, hogy már a szeptember 9-e is 'kompromisszumos megoldás' volt, hisz eredetileg szeptember 1-jére szerették volna előhozni az iskolakezdést, ahogyan az sok európai országban szokás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: