2018-10-25 16:54:37• hírek • Szatmár.ro

Még mindig ingyenes a kiszuperált elektronikai cikkek elszállíttatása

Foto: radiocluj.ro
Foto: radiocluj.ro

A Romániai Újrahasznosításért Egyesület, rövidebben a RoRec országos elektromos hulladék gyűjtő akciót szervezett, melyben csaknem a fél ország részt is vett.

A helyi autoritásokkal közreműködésben zajlott a Nemzetközi Elektromos Hulladék Gyűjtő Nap. Ez a kezdeményezés nem csak környezetvédelmi szempontból jelentős, hanem tanúbizonyságul szolgál arra is, hogy hazánkban példaértékű az öszsefogási hajlandóság a jó cél érdekében. A kulcsa a fenntartható fejlődés és a környezetvédelmi sikerek elérésének: az összefogás és a közös fellépés a lakosság, a cégek, a helyi hatóságok és az intézmények részéről.

 

Október 13-től kezdve országosan 19 nagy volumenű gyűjtőakcióra és felvilágosító előadásra került sor, melyeket a RoRec és helyi partnerei szerveztek. Erre kiemelkedő példa a Nemzetközi Elektronikus Hulladék Újrahasznosító Nap. A mozgalomnak köszönhetően megközelítőleg negyed millió kilogram elektromos hulladékot adtak le az egész országban. A szelektíven gyűjtött szemetet a hatóságok ez után újrahasznosítás céljából a megfelelő helyekre elszállították.

 

A gyűjtési akcióban résztvevő 19 város lakossága a felhívásban közzétett módon, telefonos bejelentés útján kérték a kidobni kívánt eszközök ingyenes elszállíttatását vagy az időszakosan kijelölt gyűjtőhelyekre ők maguk vitték el a kiszuperált elektronikai felszereléseket.

 

A mozgalom során Románia szerte önkéntesek százai értesítették a lakosságot a lehetőségről, és a kezdeményezés környezetvédelmi fontosságáról. A tájékoztatás alkalmával azt sem hagyták ki, hogy a RoRec felvállalja az elektronikai hulladék ingyenes elszállítását, amennyiben a tulajdonos felhívja a TelVerde számot: 0800 444 800.

 

Október folyamán a környezetvédelmi rendezvénysorozat több mint 2000 embert mozgósított, akik tárcsázták is a számot. Nekik sikerült környezetkímélő módon megszabadulni az elavult, használaton kívüli elektromos dolgaiktól. A TelVerde számát (0800 444 800) pedig nem csak a lakosság, hanem vállalkozások és intézmények is megcsörgették, mert a RoRec munkatársai tőlük is begyűjtötték és ingyenesen adták le a működésképtelen masinákat az újrahasznosítás helyére.

 

A RoRec munkatársai szeretnék megragadni az alkalmat arra, hogy tájékoztassák a lakosságot: az ingyenes elszállítás folyamatos, országos, bárki kérheti a segítégüket! Miután a 0800 444 800-as zöld számot tárcsázza, a hívó a helyi Gyűjtésért Felelős Szolgálat munkatársával megbeszélheti az elszállítás részleteit.

 

Ha megszabadulna a kidobandó elektromos eszközeitől - ahelyett, hogy a kukába vagy máshova dobná, inkább hívja a TelVerde számot: 0800 444 800! Tegyünk mindannyian a környezetünk védelméért!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: