2013-02-20 14:17:35• hírek • MTI

Még mindig az USL a legnépszerűbb

Csaknem kétharmados többséggel vezet a román kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL), amelyre a választók 64 százaléka szavazna egy felmérés szerint.

A Romania TV hírtelevízió által közölt és az IRES, valamint a CSCI közvéleménykutató-intézetek által készített felmérés szerint ha vasárnap választások lennének Romániában, akkor az USL fölényesen, 64 százalékos támogatottsággal nyerne. Második helyen az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) végezne a szavazatok 14 százalékával, a rendszerellenes és demagóg szólamokat hangoztató Dan Diaconescu-féle Néppárt (PPDD) pedig 8 százalékot szerezne.

A felmérés szerint több pártelnököt is megelőz a bizalmi index tekintetében saját pártja másodvonalbeli politikusa, így például a PDL élén álló Vasile Blaga 15 százalékos bizalmi indexe két százalékponttal elmarad az Elena Udrea volt regionális fejlesztési miniszterétől. Ők ketten fognak megmérkőzni egy hónap múlva a PDL elnöki tisztségéért, miután a PDL a decemberi parlamenti választásokon a szavazatoknak csak mintegy 16 százalékát gyűjtötte össze, és rendkívüli tisztújító kongresszust tartanak.

A felmérés szerint az USL-ben helyet foglaló Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Crin Antonescu is kisebb bizalomnak örvend, mint a belső ellenzékéhez tartozó Calin Popescu Tariceanu volt miniszterelnök. Antonescu bizalmi indexe 27 százalék, míg a Tariceanué 34 százalék.

Pénteken a PNL is tisztújító kongresszust tart, amelyen azonban Antonescu győzelme várható, hiszen várhatóan nem lesz kihívója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: