2009-10-13 13:07:12• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Még mindig Basescu a menő

Traian Basescu jelenlegi román államfő nyerné a november végi romániai államelnök-választást a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint.

A CSOP közvélemény-kutató által hétfőn közzétett eredmény szerint Románia első emberére a megkérdezettek 37 százaléka szavazna az első fordulóban. A Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Mircea Geoana végezne a második helyen a voksok 24 százalékával. 

Harmadik lenne a liberális Crin Antonescu, aki a szavazatok 13 százalékára számíthatna a megkérdezettek véleménye alapján. Őt követi a független Sorin Oprescu, Bukarest főpolgármestere 10 százalékkal, a szélsőségesen nacionalista Corneliu Vadim Tudor 7 százalékkal, Gigi Becali európai parlamenti képviselő 5 százalékkal és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltje 4 százalékkal.

A felmérés kitér a második fordulóra is, s itt is Basescu  diadalmaskodna. A legszorosabb csatára Oprescuval szemben számíthatna, ha Oprescu bejutna a második menetbe, de Basescu őt is felülmúlná 52-48 arányban.

Majdnem ugyanilyen szoros eredményt ígér a jelenlegi államfőnek esetleg Geoanával vívandó küzdelme is, amelynek során Basescu 53-47 arányban kerekedne felül. A közvélemény-kutatás szerint Románia jelenlegi első emberének a legkönnyebb dolga a liberális Antonescuval lenne: a szavazatok 57 százalékát gyűjtené be, míg ellenfele 43 százalékot kapna.


Basescu népszerűsége töretlen
Basescu népszerűsége töretlen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: