2012-05-17 16:13:23• hírek • Szatmár.ro

Még lehet szavazni iskoláinkra!

A Szatmár megyei tanintézmények is rengeteg érdekes programnak adtak otthont az Iskola másként elnevezésű rendhagyó oktatási héten. A legkülönlegesebb tevékenységek kitalálóit díjazzák egy országos projekt keretében, amelyben a szatmári iskolák is részt vesznek.

A tanintézmények által szervezett, a megyék legjobbjainak talált programokra a Tanügyminisztérium honlapján (http://scoalaaltfel.edu.ro/votare) lehet szavazni egészen május 18-ig. A legjobb ötleteket június elsején fogják díjazni: a nyertesek a szavazatok és a szaktárca közös pontszámai alapján kerülnek majd ki.

Az országos projektbe Szatmár megyéből több tanintézmény tevékenységét is benevezték. Ezek egyike a Szatmárnémeti Református Gimnázium azon programja, melynek során a diákok a nyomtatott és internetes sajtó szabályait, az újságírás alapjait és a rádiós hírszerkesztés alapjait sajátították el.

A diákokat a program keretében szatmári sajtóorgánumok képviselői, Bumbulut Krisztina, a Szatmári Magyar Hírlap szerkesztője, Póti Orsolya, a Szatmár.ro szerkesztője és Barakonyi Gergő, a City Rádió műsorvezetője készítették fel.

A gimnázium programja mellett szavazni lehet a Mircea Eliade Általános Iskola és a mátészalkai Móricz Zsigmond Iskola közös tevékenységére, a George Emil Palade Élelmiszeripari Iskolaközpont, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Doamna Stanca Főgimnázium, Grigore Moisil Általános Iskola, a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum rendezvényére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: