2015-07-02 12:17:25• hírek • Szatmar.ro

Még lehet jelentkezni az Egyházmegyei Ifjúsági Táborba

A székelyföldi Szentegyházán rendezik augusztus 24. és 29-e között a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági táborát.

Az egyházmegyei Ifjúsági Iroda idén nyáron is táborokkal várja a gyermekeket és fiatalokat. A tavaly is sok élményt hozó egyházmegyei ifjúsági tábort idén újra Szentegyházán rendezik - ahogy Csiszár Lóránt és Tyukodi Beáta SJC referensektől megtudtuk egyrészt azért, mert a hely szépsége és változatossága visszahív, másrészt pedig mert a környék lehetőségei még legalább egy táborra való újdonsággal szolgálnak. Túrák, kirándulások, ügyességi- és sportvetélkedők, játékok, néptánc- és kézműves foglalkozások szerepelnek a szentmisék, közös ima- és elmélkedési alkalmak mellett. A hetet a fiatalok végig a természetben, erdővel és hegyekkel körülvéve töltik, de nem elzárva a kényelem alapvető eszközeitől, a Szent Gellért Alapítvány háza ugyanis fel van szerelve mindazzal, amire a táborozóknak szüksége lehet. Az Egyházmegyei Ifjúsági Táborra a jelentkezéseket július 20-ig várják. A 14 és 30 év közötti fiataloknak a saját plébániájukon, a plébánosuknál kell jelentkezniük, ők továbbítják majd az információt az Ifjúsági Iroda felé.

A nagyszokondi gyermek- és ifjúsági táborok már első sorban a kisebbeket célozzák meg. A plébániákról tíz-tizennégy évesek érkeznek a sok szórakozást, kalandot, új barátságokat ígérő, nagy hagyományokkal rendelkező táborba. A most felújított Szent Ignác Lelkigyakorlatos Központ és környéke több mint húsz éve ideális helyszín, átitatódva az elmúlt évek emlékeivel - az itt zajlott táborok generációkhoz hozták közelebb a hit valóságát, örömét. Idén július 27-étől, öt héten keresztül, öt turnusban, augusztus 28-ig több száz gyermeknek tehetik szebbé a nyári vakációt.

A nagyszokondi gyermektáborokra szintén a saját plébánián kell jelentkezni. A csoportvezetők egyébként az előkészület utolsó részleteinél tartanak, július 6. és 10-e között maguk is a helyszínen töltenek egy hetet, hogy véglegesítsék a programot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: