2016-03-14 17:53:17• hírek • Szatmár.ro

Még legalább másfél hónapig dolgoznak a Szamos-piacon

Októberben vette kezdetét a Szamos-piac felújítása. Akkor január végére, február elejére ígérték a munka befejezését. Voltak akik már akkor kételkedtek a határidő betartásában, és úgy tűnik, nekik lett igazuk: március derekán azt mondják, még másfél hónapig tart a munka.

Még október végén lebontották a piaccsarnok előtt álló beton asztalokat, magát a csarnokot is röviddel azután kiürítették. A polgármesteri hivatal azt tervezte, hogy január végéig felújítják a forgalmas piacot: lebetonozzák és befedik a piacépülettel szembeni teret, a csarnokban pedig kiépítik a kanalizálást, kicserélik a nyílászárókat, felújítják-bővítik az elektromos hálózatot.

A munka egy részét elvégezték, hamarosan elkészül a piactér tervezett tetőszerkezete. Hétfőn délben is dolgoztak a felújítást végző cég alkalmazottai, lassan a világítás is elkészül a külső részen. "Kint már a finisben van a modernizálás, ott 2-3 hét múlva befejeződik a munka" - mondja Stavean Sorin piacfelügyelő. Bent azonban még van mit csinálni, ott még legalább másfél hónapig tart a felújítás.

A szatmár.ro munkatársát beengedték a csarnokba, ahol láthatóan befejeződött a kanalizálási rendszer kiépítése, most az áramhálózat következik. De még a belső teret is le kell betonozni, a nyílászárókat kicserélni és még az új asztalokat is el kell helyezni a csarnokban. Aztán még következik egy alapos nagytakarítás...



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: