2010-09-10 13:48:59• hírek • Póti Orsolya

Még látogatható a Tűzoltótorony

Az időjárástól függ, hogy még meddig lehet csodálni városunk létképét a Tűzoltótoronyból. A vezetők csak október elejére tervezik a torony bezárását - tájékoztatott minket Popdan Braduti, muzeológus.

A Tűzoltótorony bezárását csak október elejére tervezik, azonban az is meglehet, hogy már szeptember végére zárva lesz a torony. Mindez az időjárástól függ: ha teljesen beáll az esős, hideg ősz, akkor véget ér a látogatási-periódus.

Ebben az évben sokkal kevesebben látogatták a tornyot, mint tavaly. A szatmáriak lassan kezdik megunni a város látképének csodálatát, hiszen már öt éve annak, hogy látogatható. Azonban turisztikai szempontból természetesen nagyon vonzó a Tűzoltótorony: egyre több turista látogatja a város száz éves épületét, hiszen a torony körerkélyéről csodálatos kilátás fogadja az idelátogatókat - mondta el Popdan Braduti, muzeológus.

Aki még idén meg szeretné csodálni a város látképét, az 10 és 19 óra között mehet fel a 45 méter magas toronyba. Ajánlott jó időben látogatást tenni, mert esős időben zárva az épület.

A Tűzoltótorony látogatása mellett, más érdekes kiállítás várja azokat, akik a Megyei, vagy a Művészeti Múzeumba látogatnak. A Megyei Múzeum a héten még csak a megszokott történelmi tárlattal várja az érdeklődőket, de jövőhéttől fotókiállítás is nyílik a múzeumban. A Művészeti Múzeum pedig Könyvkiállítással és Aurel Popp kiállítással várja a művészetek kedvelőit.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: