2012-04-03 14:40:46• hírek • MTI

Még komoly izgalmak várhatóak Barcelonában

A címvédő FC Barcelona labdarúgócsapata valamivel kedvezőbb helyzetből várhatja az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő hazai visszavágóját, ám nincs kényelmes helyzetben az AC Milan elleni párharcban.

A múlt szerdai gólnélküli döntetlen azt jelenti, hogy a katalán sztárcsapat bármilyen arányú győzelemmel továbblép, ám roppant nehéz szituációban találhatja magát, ha a milánói meccshez hasonlóan nem tudja gólra váltani fölényét.

A hétvégén a bajnokságban ugyan 2-0-ra legyőzte a csapat az Athletic Bilbaót, az ugyanakkor aggodalommal töltheti el Josep Guardiola vezetőedzőt, hogy egyik legjobb futballistáját, Xavit sérülés miatt kellett lecserélnie szombaton, s könnyen elképzelhető, hogy kedden sem számíthat rá. David Villa és Eric Abdial viszont biztosan nem játszhat sérülése miatt. A vendégeknél nagyobb a baj, Thiago Silva, Antonio Cassano, Alexander Merkel és Mark van Bommel sérülés miatt, Mathieu Flamini, Filippo Inzaghi, Sulley Muntari és Gennaro Gattuso pedig azért nem állhat a csapat rendekezésére, mert nem nevezték a sorozatra őket. Jó hír viszont, hogy Alessandro Nesta és Alexandre Pato is visszatért.

Guardiola egyébként is nagyon óvatosan fogalmazott a Milan elleni meccsel kapcsolatban: "A szezon legfontosabb mérkőzése következik a számunkra, ami egyben a legszebb is. A Milan elleni találkozót nem lehet összehasonlítani a Bilbao ellenivel, az Athletic ugyanis nem állt be védekezni, kedden teljesen más vár majd ránk."

A másik oldalon Massimiliano Allegri arról beszélt, hogy mindenképpen gólt kell szereznie csapatának, ha tovább akar jutni, szerinte ugyanis elképzelhetetlen, hogy a Barca két egymást követő BL-meccsen is eredménytelen legyen.

A gólszerzést elsősorban attól a Zlatan Ibrahimovictól várják Olaszországban, aki bevallottan nagyon szeretne betalálni volt csapata ellen, melytől kifejezetten rossz szájízzel távozott másfél éve.

A nap másik meccsén kevés kérdés maradt megválaszolatlanul, ugyanis a Bayern München múlt szerdán az Olympique Marseille pályáján győzött 2-0-ra, s nagyon nehezen lehet elképzelni, hogy a francia csapat Németországban legalább két góllal tudjon nyerni. Ahazaiaknál Bastian Schweinsteiger eltiltás, Daniel van Buyten pedig sérülés miatt nem léphet pályára, a vendégeknél pedig Alou Diarra és Souleymane Diawara a hasonló megoszlás.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó:
Barcelona - Milan 21.45 TVR1,
Bayern München - Olympique Marseille 21.45 DolceSport, DigiSport.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: