2010-12-21 15:46:51• hírek • Szatmar.ro

Még kilenc nap a bemutatóig

December 30-án mutatja be az országban elsőként magyarul a Harag György társulat, a John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse által írt Chicagót.

A híres musical a sajtó hatalmát, az erkölcstelenséget, a bűnt mutatja be, lerántva azt a leplet, amelyet mi is láthatunk a mindennapokban. Testvérgyilkos énekesnő, törtető lány, hazug ügyvéd, ezek azok akik a jó marketingnek és a hazugságnak köszönhetően a mindannyiunk tetszését elnyerik, példaképeinkké válhatnak. Akárcsak a magyar nyelvbe a bulvársajtón keresztül néhány éve berobbant új fogalom, a celebség, a színpadon látható hősök is szintén csupán a káprázatra, az érdemtelenségre építik fel életüket.

Keresztes Attila dupla szereposztásban rendezte a darabot, így a szatmári színészek felváltva primadonnák, majd a következő előadáson az énekkórus tagjai. A két és fél órás mű koreográfiáját Kozma Attila, a díszleteket pedig Mira János tervezte, akik igyekeztek a nehéz anyagi körülmények között is remek munkát végezni.

A művészeti igazgatótól, Keresztes Attilától megtudtuk, a jövő évad tervezésekor már jobban figyelembe kell venni az anyagi lehetőségeket és annyi darabot tűzni műsorra, amennyit a költségvetés megbír úgy, hogy az előadás színvonala ne csorbuljon a díszletek hiányossága miatt.

Az utóbbi években folyamatosan pályáznak, főleg magyarországi támogatásokra, azonban a gazdasági válság miatt a segítségnyújtás mértéke is csökkent.
Az idei évad várva várt előadása, a Chicago minden esetre nagy durranásnak ígérkezik, a színészek már több hónapja próbálják szerepeiket.
Az igazgató elmondása szerint, most fog igazán kiderülni a színházlátogatók számára, hogy mennyire jó színészek játszanak a Harag György Társulatban. A darabban ugyanis folyamatos tánc és éneklés varázsolja el a nézőket, rengeteg jazz szám csendül majd fel.

A darabokat szabad előadásban december 30-31-én, illetve január 2-án tekinthetik meg.
A karácsonyra való tekintettel a társulat egy ingyenes mesejátékkal is készül a gyermekek és felnőttek számára. December 24-én 11 órától ugyanis ismét színre viszik a Leánder és Lenszirom című darabot.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: