2009-05-27 15:52:54• hírek • MTI

Kiengedték a kórházból a vírusfertőzött nőt

Az új típusú influenzában szenvedő román nő állapota jó, és szerdán kiengedik a kórházból - ezt Adrian Streinu Cercel, a Matei Bals bukaresti járványtani intézet vezetője közölte.

A 30 éves nőt, aki az Egyesült Államokból szombaton tért haza, a bukaresti járványtani intézetben tartják megfigyelés alatt, akárcsak két kiskorú gyermekét és a nő édesapját. Ioan Bazac román egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy egy bukaresti laboratórium igazolta az új influenza vírusának jelenlétét a beteg szervezetében.

Streinu Cercel szerint a hölgy az influenza egyik könnyű formájában szenved, amelyet lábon hordott ki. Ion Bazac román egészségügyi miniszter szerint a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően hamarosan meggyógyul.          

A beteg körülbelül 40 személlyel lépett érintkezésbe Romániában. Ők mind bukarestiek, így az orvosok felkeresik őket, és megvizsgálják egészségi állapotukat. A román hatóságok a bukaresti amerikai nagykövetség támogatását is kérték, hogy azonosítsák, kikkel utazott együtt a beteg az Egyesült Államokból Romániába.    

A Mediafax hírügynökség szerint Romániában eddig összesen 66 személyt tartottak megfigyelés alatt az új vírus okozta influenza gyanúja miatt, de egyik esetben sem erősítették meg a laboratóriumi vizsgálatok, hogy az új vírusról lenne szó.
A miniszter szerint Románia 2,5 millió adag vakcinát lesz képes gyártani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: