2012-04-24 17:14:42• hírek • Szatmár.ro

Meg kell törni az aradi átkot!

A Sportlíceum Ady Endre utcai termében 18.30-tól kezdődik az izgalmasnak ígérkező meccs.

Hihetetlenül fontos meccs vár a kosaras lányokra szerdán: ezen eldől, hogy van-e még esélye a szatmári csapatnak arra, hogy bekerüljön a rájátszás döntőjébe és lesz-e harmadik, mindent eldöntő meccs Aradon. A két győzelemig tartó párharcban jelen pillanatban az Aradi BC ICIM vezet. Szombaton  egy olyan összecsapást nyertek meg, amelyen 37 percig vezetett a Szatmárnémeti VSK, Fleseriu lányai pedig az utolsó percekben vesztettek.

Ezzel az aradi együttes hetedszer győzte le a lányokat, így egyfajta aradi átokról is beszélhetünk, amelyik nem hagyja nyerni a szatmáriakat ellenük. Ezzel is magyarázható Dan Moraru, az aradi csapat edzőjének nyilatkozata a szombati meccset követően: - Szerintem a VSK-nak az ICIM ellen már kialakult egy kisebbségi komplexusa, ám ezzel a győzelemmel az elődöntő sorsa még messze nem dőlt el. Szatmáron is nagyon kemény meccs lesz, amelyen bármi megtörténhet, de én szeretném, ha ott is győzni tudnánk".

Florin Muresan a Szatmárnémeti VSK kosárlabda-szakosztályának az elnöke szerint bármi elképzelhető, ami a szerdai meccs végkimenetelét illeti.

- Nagyon szeretnénk már, ha véget érne ez a nyeretlenségi sorozat. A lányok nagyon elszántak, hogy megtörjék ezt a negatív szériát. Aradon is látszott, hogy jobbak vagyunk, csak hát ott volt az utolsó három perc, amelyet balesetként lehet felfogni. A maroknyi szurkolótáborunk ott is kitett magáért, itthon pedig reméljük, hogy a közönség fantasztikus hangulatot teremt majd - mondta Muresan.

Női A osztály, elődöntő, 2. mérkőzések, zárójelben az első meccs eredménye:
Szatmárnémeti VSK - Aradi BC ICIM (54:61)
Marosvásárhelyi Nova Vita - Targovistei CSM (50:72).
Az 5-8. helyért:
Craiovai SCM - Gyulafehérvári CSU (63:98)
Temesvári BCM Bega - Alexandriai Teleorman (78:68).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: