2018-01-10 09:30:58• hírek • Oszkó Viktória

Meg kell oldani a védett területek vízellátását. Pályázatba fog az EKE

Integrált pályázatba kezd az EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület). Néhány főbb csapásirányon és számtalan kisebb vonalon szeretnének elindulni a 2018-as évben, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket.

Elsődleges céljuk természetesen a védett területek környezeti rehabilitációja, a felmerülő problémák megoldása. Ilyen gondot okoz például az utóbbi években előforduló több, súlyosan aszályos időszak is. „A legjobb megoldás az lenne, ha szakemberek segítségével sikerülne kidolgozni egy vízvisszatartó rendszert, ami megakadályozná a vidék kiszáradását” – mondta Márk-Nagy János, az EKE szatmárnémeti vezetője.
 

Sajnos az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a jelenleg kialakított vízrendszer teljesen elvezeti a vizet a védett területekről, ami az érintett földek, erdős részek teljes kiszáradásához vezet a forró, nyári hónapok alatt.
 

Az aszály hatásai nem csak a mezőgazdaságot és a növénytermesztést érintik, hanem egyidejűleg minden élő szervezetet, beleértve a növények és az állatok háziasított és vad fajait, de az emberek mindennapjait is. A károk sokszor nem csak a művelt területeken keletkeznek, hanem a nem művelt és a természetvédelmi oltalom alatt álló vidékeken is, továbbá az emberi társadalomban, ezért nagyon fontos, hogy megtegyék a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy hosszútávon orvosolni tudják a helyzetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: