2010-09-09 13:04:19• hírek • Szatmár.ro

Még jelentkezhetnek az egyetemre

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetiben kihelyezett tagozata a már évek óta működő  óvoda és iskolapedagógia szak mellett "Hatékony kommunikációs és nevelési stratégiák a közoktatásban" elnevezéssel mesteri képzésre jogosult a 2010/2011-es egyetemi évvel kezdődően.

Ezt a jogosultságot az intézmény fejlődésének, az itt tevékenykedő oktatók és hallgatók egy évtizedes munkája elismerésének tekintik. A bolognai egyetemi rendszer második fokozatát jelentő mesteri képzés feladata összetett, egyrészt szakirányú képzést nyújt, másrészt felkészít a tudományos-kutatói munkára.

A mesteri képzésre felvételizhet minden egyetemi diplomával rendelkező egyén az oklevelén feltüntetett szaktól függetlenül, aki érdeklődik a pedagógia iránt, és aki valamely széles körben használatos modern nyelvből (angol, német, francia, olasz, spanyol) vizsgabizonylatot (diplomát, igazolást) tud felmutatni. A négy félévből álló mesterire a felvételizők kutatási tervvel jelentkeznek, a teljes képzést pedig szakdolgozattal, illetve annak megvédésével zárják.

A mesteri képzés és a vele járó tudományos-kutatói munka szoros kapcsolatban van a bolognai egyetemi rendszer harmadik fokozatával, a doktori képzéssel. Ezért olyan témák is kijelölhetők a mesteri kutatásban, amelyek majd a doktori képzésben folytathatók.

A képzésre szeptember 13-ig, hétfőig lehet jelentkezni; a kutatási tervek bemutatására szeptember 15-16. között kerül sor, míg az eredmény hirdetés szeptember 20-án lesz. A helyek visszaigazolása után a végleges eredmények kifüggesztésére szeptember 24-én kerül sor.

A beiratkozáshoz szükséges iratok: keresztlevél (hitelesített másolat);  érettségi diploma (eredeti vagy hitelesített másolat); egyetemi diploma vagy a vele egyenértékű igazolás (eredeti vagy hitelesített másolat), az államilag támogatott helyekre sikeresen felvételizők kötelező módon az iratok eredetijét adják le; egyetemi anyakönyvi kivonat (eredeti vagy hitelesített másolat); két igazolványkép; diploma vagy igazolás a nyelvvizsgáról (az utóbbi legalább 20 pontos legyen); beiratkozási lap (a titkárságon található); számla a beiratkozási díjról, orvosi igazolás a családorvostól; 1 db. füles irattartó dosszié.

Az óvoda- és iskolapedagógia szak keretén belül működő nappali tagozatra, távoktatásra és az egy éves kiegészítőképzésre szintén szeptember 13-ig lehet jelentkezni hétköznaponként 9-13 óra között.

A beiratkozáshoz szükséges iratok: a beiratkozási (120 lej) és eljárási díj (30lej) kifizetését igazoló elismervény (a tanügyi alkalmazottak gyerekei mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól, helyette munkahelyi igazolást mutatnak fel);  kitöltött beiratkozási lap;  érettségi átlag és a líceumi évek átlaga.

Helyek visszaigazolása és a tandíj első részletének kifizetése szeptember 16 - 19 között történik a következő iratok leadásával: eredeti érettségi diploma vagy annak hitelesített másolata; anyakönyvi lap hitelesített másolata; orvosi igazolás; keresztlevél hitelesített másolata; házassági bizonyítvány hitelesített másolata; 3 db. ¾- es  fénykép; az első részlet kifizetését igazoló nyugta  (500 lej).

Érdeklődni munkanapokon 9-től 12 óráig lehet a kihelyezett tagozat titkárságán a következő címen: Szatmárnémeti, Petőfi Sándor utca, 47. sz. és a 0261-711789-es telefonszámon.



Mesteri képzéssel várja az érdeklődőket a BBTE Szatmárnémetiben kirendelt tagozata


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: