2013-01-11 13:49:50• hírek • Póti Orsolya

Még jelentkezhetnek a mesemondó diákok!

Idén is megrendezésre kerül „A mesék földjén" című mesemondó verseny a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a szatmárnémeti LiterArt Egyesület szervezésében. A szervezők mielőbb várják a jelentkező diákok névsorát!

A szatmárnémeti LiterArt Egyesület és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség ebben a tanévben is meghirdette „A mesék földjén" című mesemondó versenyét az V-VIII. és IX-XII osztályos tanulók számára.

Gál Gyöngyi szaktanfelügyelőtől megtudtuk: a megmérettetés megyei döntőjére január 18-án, pénteken 15 órától kerül sor a szatmárnémeti Balcescu-Petőfi Gimnáziumban. A szervezők az iskolai szakaszokon jól teljesített diákok jelentkezését még mindig várják.

A vetélkedőt három korcsoportban szervezik meg: külön versenyeznek az V-VI, VII-VIII és IX-XII. osztályos diákok, a díjazottak pedig értékes nyereményekben részesülnek.

A diákoknak a versenyre egy magyar népmesével vagy műköltészeti mesével kell készülniük, amelyet kifejezően, hitelesen, a népi mesemondók stílusában kell előadniuk. A kiválasztott mese időtartama nem haladhatja meg az öt percet. A szervezők hangsúlyozottan kérik a felkészítőket, ezt a kiírási feltételt vegyék komolyan, ugyanis a zsűri tagjai leállíthatják és le is pontozhatják a versenyzőket, amennyiben nem tartják be a kiírt időtartamot.

A balladamondó verseny megyei szakaszának második kiadására szintén a Balcescu-Petőfi Gimnáziumban kerül sor január 18-án. A versenyre jelentkező IX-XII. osztályos tanulóknak egy választott népballadát vagy műballadát kell előadniuk.

Jelentkezni lehet Gál Gyöngyi tanárnőnél, szaktanfelügyelőnél a következő telefonszámon 0744433896, vagy e-mail címen: gal_gyongyi@yahoo.com.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: