2014-03-11 12:18:57• hírek • Kocsis Zoltán

Még hogy egy virág nem hozza el a tavaszt!

A közmondások azért alakultak ki, mert igazságtartalmuk jelentős. Persze kivétel mindig akad és ezt bizonyította kedd reggel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

A közismert magyar közmondás szerint egy fecske nem csinál tavaszt. Ennek román verziója úgy hangzik, egy virág nem csinál tavaszt. Talán éppen ezért került kettő a gödörbe! Hogy miről is van szó?

Butka Gergely szatmárnémeti városi tanácsos március 9-én posztolt egy fényképes bejegyzést a legnépszerűbb közösségi oldalon. Ebben egy fényképet közöl, amely a Sugár út elején, a Divatházzal szembeni buszmegállóban készült. Az aszfaltban hatalmas gödör, amelyben áll a víz. A tócsában pedig két kis cserép virág.

Mellette a következő szöveg: „Ezelőtt egy évvel, 2013 március 8-án, kilépve a sarki virágüzletből, vettem észre ezt a gödröt a Divatházzal szembeni buszmegállóban. Azóta nőtt, növögetett és mindennap várja szegény, hogy valaki foglalkozzon vele, de sajnos a városvezetésnek nem volt erre ideje. Persze virágot osztogatni az utcán pár szavazatért az belefér, de a lábunk elé nem nézünk. Na nem baj, boldog születésnapot Gödörke!".

Miután a bejegyzést a sajtó is átvette, mit ad Isten, kedd reggel megjelentek az aszfaltozást végző munkagépek és munkások, majd gyorsan betömték és leaszfaltozták a gödröt. A két virág mégis meghozta - ha nem is a  tavaszt-, de legalább az aszfaltot.

Hogy a Facebook immár nem csak fényképek tárháza, nem csak a kapcsolattartás egy hatékony eszköze, nem csak közösségi tér, hanem a politikai nyomásgyakorlás egyik eszköze, a fenti eset is bizonyítja. Ennek fényében remélhetjük, hogy Maskulik Csaba tanácsos fotói sem maradnak következmény nélkül. Ő a nemrég modernizált Apponyi (Constantin Brancoveanu) utca elszabadult szegélyköveit kapta lencsevégre és tette fel a világhálóra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: