2011-08-17 17:38:41• hírek • Szatmar.ro

Még hetvenkét óra...

Már csak hármat kell aludniuk a szatmárnémeti focidrukkereknek és beteljesül az egyik álmuk: ismét harmadik osztályban lép pályára a megye legpatinásabb együttese, az Olimpia. Az ellenfele első fordulóban az egyik legnagyobb labdarúgó-hagyományokkal rendelkező erdélyi város, Marosvásárhely együttese lesz.

A Csík Tibor vezette és Paul Levente valamint Ioan Dragomir alkotta edzői stáb pénteken egy miniatűr edzőtáborba vezényeli majd az együttes tagjait, hogy minél jobban fel tudjanak készülni a szombat délután 18.00 órakor esedékes hazai bemutatkozásra.

Az együttes keretét 25 futballista alkotja, akik közül legtöbben szerződéssel rendelkeznek, míg két-három futballista attól függően kap majd bérezést, hogy mennyi játéklehetőséget sikerül kiharcolnia magának.

Az egykor a Bajnokok Ligájában is pályára lépett vezetőedző pozitívan értékeli a gárda felkészülését és az erőnlétet nevezte meg, mint a csapat remélhető sikereinek egyik alapját. „Azt hiszem, sikerült a tervek szerint megcsinálnunk a felkészülést, még ha nem is a mi pályánkon, de felkészülési meccseket is játszottunk szép számmal, labdás edzéseket is végeztünk, de ebből a továbbiakban még többet kell csinálnunk. Erőnlétileg ehhez a szinthez viszonyítva megfelelő állapotban van a csapat, legalábbis a zilahiak ellen ez látszott, amikor a második félidőben a jobb fizikai állapotnak köszönhetően kerekedtünk felül. Azt majd meglátjuk, hogy a többi csapat hogyan áll ebben a tekintetben", mondta Csík.

Az utolsó felkészülési mérkőzést a Zilah ellen vívta az Olimpia

Aki szerint a másik adu csapata kezében a lelkesedés és a közönség elhivatottsága lehet. „A fiúkban dolgozik az ambíció, és már velem együtt mindenki nagyon várja a szombati idénykezdetet. Számítunk arra is, hogy nagy lesz az érdeklődés, az emberek már ki vannak éhezve a focira, és remélem, a több ezer néző egy pluszt fog jelenteni a csapatnak, még ha az elején lesz egy kis lámpaláz is", vélte a mester.

Ami az ellenfelet illeti, Csík elmondta: lévén a az élvonalban szereplő csapat második számú együtteséről van szó, a magot várhatóan fiatalok alkotják majd. A kérdés azonban az, hogy a nagycsapatból hányan lépnek esetleg pályára szombaton az Olimpia stadionban.

Az Olimpia kerete, zárójelben a születési év:
Şuta Marius (1989), Görbe Florin (1987) - kapusok; Chendereş Vlăduţ (1992), Vădan Călin (1989), Mureşan Florin (1990), Moş Flaviu (1987), Heil Valter (1990), Ciorcaş Răzvan (1992), Glodean Andrei (1991), Nagy Imre (1992), Cîmpan Stelian (1986), Shannat Fady (1989), Gavrilescu Dan (1987), Mureşan Manuel (1986), Micaş Adrian (1988), Pop Mihai (1989), Homorozan Lucian (1985), Hanus Petru (1991), Marinaş Adrian (1988), Fejer Daniel (1987), Zsiga Ervin (1991), Botos Sándor (1982), Sabău Adrian (1993), Villand Róbert (1988), Prodan Ciprian (1979) -mezőnyjátékosok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: