2020-02-19 10:45:19• hírek • közlemény

Még hat napig lehet jelentkezni a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére

A kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete 2020. április 24-26. között immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozatot, melynek keretén belül kiemelt helyet kap a már komoly hagyományokkal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének eddigi tizenegy évada alatt több mint 1200 középiskolás próbálta ki magát gazdasági esettanulmányok megoldásában, és szerzett életre szóló élményeket és szakmai tapasztalatot. A 2020-as kiadáson az egyetemi felvételihez szerezhető pluszpontok mellett több mint 10.000 lej értékű összdíjazásban részesülnek a legjobb helyezést elérő csapatok. 


A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek Erdély összes, magyar nyelvű oktatást biztosító középiskolájából, 2020. február 25-ig, az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: REGISZTRÁCIÓ.


A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célja betekintést nyújtani a közgazdász szakma rejtélyeibe a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével valósul meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.


A verseny három fordulós. Az első két forduló feladatát egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. Az online módon zajló selejtező fordulók úgy épülnek egymásra, hogy felkészítsék a diákokat a Kolozsváron sorra kerülő döntő forduló esettanulmányának megoldására és élő prezentálására.


A verseny részletes leírása ITT elérhető.


A verseny szervezői minden középiskolást bátorítanak a jelentkezésre!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: