2010-10-06 14:28:02• hírek • Póti Orsolya

Még gyenge a vásár az új piacon

A Szatmárnémeti Zöldség és Gyümölcs Nagyker piac létrehozásának ötlete ugyan nem volt rossz, de a körülményekkel nincsenek megelégedve sem a termelők, sem a vásárlók. A termelők több vásárlóra, a vásárlók pedig bővebb kínálatra számítottak.

Közel két hete nyitotta kapuit a Szatmárnémeti Zöldség és Gyümölcs Nagyker, az egykori Magnólia úti autópiac területén, ahol most a megye különböző részéről érkező termelők és viszonteladók próbálják értékesíteni terményeiket.

Két hét vásár és tapasztalat után kiderült, hogy a piac megvalósításának ötlete nem volt rossz, azonban egyes körülményekkel és a változásokkal sem a termelők, sem a vásárlók nincsenek megelégedve. Az eladók nagy részének elmondása szerint a vásár napról napra gyengébb, mivel nem nagyon érkeznek a vásárlók.Több reklámra lenne szükség ahhoz, hogy a lakosság tudjon a nagybani piacról, és az érdeklődők el is jöjjenek szétnézni. Továbbá a város különböző pontjától induló buszjáratokra is szükség lenne, mivel a vásártér több lakónegyedtől is távol esik.



Már két hete zajlik a vásár a nagybani piacon


 

A termelők szerint a körülmények sem a legjobbak: a hely tágas, viszont a hajnali órákban csak egyetlen egy lámpa világítja meg a területet, és ivóvíz sem áll rendelkezésükre.

„Annak ellenére, hogy nagykereskedelem én kicsinek látom. Kevés a termelő, és a szegényes a választék. Kevés a gyümölcs, szőlőt pedig nem találtam, pedig most van a szezonja. Az árakkal viszont meg vagyok elégedve.” - nyilatkozta portálunknak az egyik vásárló.  Egyes vásárlók azonban az árakkal sincsenek megelégedve: más nagybani piachoz viszonyítva drágának találják a termékeket, pedig még alkudni is lehet.

A nagybani piac elgondolása egyáltalán nem volt rossz, és a terület is éppen alkalmas volt ennek megvalósításához, de az igényesebb vásárlók nem csak az árakkal, hanem az áru minőségével, az elrendezéssel és a sátrak felosztásával sincsenek megelégedve.

„Most végre akadt egy jó ötlet, de nincs jól megvalósítva. Mindenek előtt elegendő lámpát, buszjáratokat, stabil sátrakat és nem utolsó sorban  ivóvizet kellett volna biztosítsanak az árusoknak, és csak mindezek után kellett volna megnyílnia a piacnak .” - mondta el egy másik vásárló.



A vásárlók nagy része bővebb kínálatra számított


Azonban a mostani vásártérnek nagy előnyei is vannak. Az árusok a nap folyamán is bevihetik termékeiket, valamint járműveiket is bent tarthatják, míg az 1-es számú piacon körülményes volt a parkolás és az árú kihordása. A nagybani vásár a kora reggeli órákban zajlik igazán, de vannak olyan termelők, akik este 19 óráig is kint maradnak, hogy megszabaduljanak áruiktól.



A termelők még nincsenek megelégedve a körülményekkel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: