2019-04-01 13:37:50• hírek • Szatmár.ro

Még folytatják: 54 csemete talált új otthonra a Zöld Szatmár mozgalmának köszönhetően

Több tucatnyian gondolták úgy a hétvégén, feláldozzák szabadidejüket és faültetésbe fognak Szatmárnémeti belvárosában.

Babos Krisztinával, az ültetési akció egyik kezdeményezőjével beszélgettünk a mozgalomról, aki megosztotta velünk, mennyi mindent csináltak és mit terveznek még az idei évben. Elsőként a hétvégi faültetési akciót említette.

 

Március 31-én, vasárnap délután 15 órakor találkozott a több mint 30 fős társaság, akik a Zöld Szatmár csoportban és a helyi médiában is meghirdetett eseményre érkeztek, felszerelkezve az ültetéshez szükséges eszközökkel. A csemeték egy részét Márk-Nagy János, a másik részét az Erdészeti Hivatal biztosította.

 

Ezen a napon a Báthory (Martirilor Deportati) utca híd melletti szakaszán, a Telekkönyvi Hivatal előtt volt a találkozó. Itt ásták az első gödröket a fácskáknak, akiket aztán gondosan beleállítottak, köréjük földet szórtak és meg is locsolták őket. Ezt követően a Felső-Szamospart (Transilvania) sétány mentén, illetve a Sanatatii és a Muncii – 16-os lakónegyedbeli – utak közvetlen közelében folytatódott a munkálat.

 

A fásítás ezen szakaszában 54 csemetének teremtettek új lakhelyet a Zöld Szatmár mozgalom és a szatmárnémeti EKE lelkes természetvédői. Tavaly sikerült 165 fát elültetniük, melyek közül több is a kaszálás áldozatává vált. Remélik, ebben az évben odafigyel a közterület fenntartó vállalat, mit vág le és mit hagy életben. Idén összességében több mint 150 csemetét szeretnének plántálni.

 

Annak érdekében, hogy ezek életben is maradjanak, a vékonyka törzsük köré lécekből építenek kis emelvényt, „kerítést”. Ezzel szeretnék védelmezni őket. A lécek ára azonban 160 fa elültetése esetében mintegy 1600 lejes költségre rúgna, melyet az önkéntesek segítség, felajánlás nélkül nem tudnak csupán saját zsebből állni. Ehhez keresnek olyan személyeket, akik felajánlanának pár lécet a jó cél érdekében.

 

A Zöld Szatmár a következő alkalmaira szíves örömest várja a jelentkezőket. Az eseményekről a Facebook-oldalukon és a csoportjaikban megosztják az információkat. Keresse őket a következő hivatkozásra kattintva: Zöld Szatmár Facebook-oldala

 

Tegyünk közösen egy zöldebb városért!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: