2008-12-09 12:00:09• hírek • Parajdi Andrea

Még fogadják az igénylőlapokat

Még fogadja az alacsony jövedelmű családok, vagy egyedülálló személyek fűtéstámogatásra szóló kérelmeit, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális Közszolgáltatási Osztálya(SPAS).

Azok a családok, vagy egyedülálló személyek, akik földgázzal fűtenek és kevés jövedelemmel rendelkeznek, december 15-ig még benyújthatják kérvényeiket a fűtéstámogatásra. A fával tüzelő családoktól pedig december 10-ig fogadják a dokumentumokat.

 

A földgázzal fűtők közül Szatmárnémetiben 1027 támogatást igénylő kérelmet adtak le november első felében, amelyből csupán kettőt nem hagytak jóvá. A tűzifát használó családok részéről pedig 117 kérelem érkezett, azonban ezek közül 18-at nem fogadtak el.

Mivel egy téli szezonban csupán egyetlen alkalommal részesülhetnek fűtéstámogatásban a rászoruló családok, ezért a SPAS felhívja a lakosság figyelmét, hogy csupán azok tegyenek le kérvényt, akik ezidáig még nem nyújtották be igénylésüket. Azok a családok, akiknek jóváhagyják a támogatási kérelmüket, legkésőbb március 31-ig kézhez kapják a pénzbeli juttatást.

A Szociális Közszolgáltatási Osztály közleményéből az is kiderül, hogy a tavalyi évhez képest idén kb. 20 százalékkal csökkent a támogatást igénylő családok száma, mivel azóta növekedtek a fizetések és a nyugdíjak is, így többen meghaladják a jogosultsághoz szükséges jövedelemhatárt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: