2009-08-07 15:58:04• hírek • Gozner Gertrud

Felszámolnák az illegális szeméttelepeket

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség által kiadott közlemény szerint július 20 és 31 között az intézmény munkatársai számos ellenőrzést végeztek a megye szeméttelepeinél, amelyeket július 16.-ai dátummal be kellett zárni. A megye 60 településen összesen 131 lerakatot látogattak meg a felügyelők.

A nagykárolyi és avasfelsőfalui hulladéklerakók teljes mértékben beszüntették a tevékenységüket. A vidéki szeméttelepek sem működnek már, viszont több helyen nem fejezték be a hulladék összesűrítését és befedését. A nem megfelelő körülmények között tárolt hulladékért a környezetvédelmi őrség 29 bírságot szabott ki, amiből négy pénzbüntetés, 25 esetben pedig figyelmeztetésben részesítették az önkormányzatokat. A kiszabott büntetések összege eléri az 55 ezer lejt.

A Környezetvédelmi Őrség Regionális Felügyelőségének kolozsvári központjához hat megye, Szilágy, Máramaros, Kolozs, Bihar, Beszterce-Naszód és Szatmár tartozik, ahol összesen 560 szeméttelep került végleges bezárásra. Amint a közleményből kiderült, túl kevés alkalmazottja van a regionális központnak, összesen 88-an dolgoznak a hat megyében, és ezért nem tudják optimálisan ellátni a feladataikat.

Ezért önkéntesek jelentkezését várják, akik értesítik a felügyelőket az illegális hulladéklerakatok észlelnek. Az érdeklődök péntektől egy életrajz és két, a megyei környezetvédelmi őrség által kibocsátott ajánló levél birtokában jelentkezhetnek az intézmény székhelyén, cserébe egy igazolványt kapnak, ami bizonyítja önkéntes voltukat.


Önkéntesek segítségével számolnák fel az illegális hulladék-lerakókat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: