2010-01-20 17:25:31• hírek • Parajdi Andrea

Még ezreket kell fizetésre bírni

A Szatmárnémeti Adóhivatalnál eddig 6.892 olyan adófizetőt regisztráltak, akik felvállalták a speciális illeték kifizetését. Emellett azonban 1.244-et szólítottak fel erre a kötelezettségére.

Ahogyan az ismert, a városi tanács határozata szerint 2009 május elsejétől, hosszas huzavona után végül életbe lépett a speciális köztisztasági illeték, amelyet azoknak a lakóknak kell kifizetniük, akik nem szerződtek hulladékelszállításra a város egyetlen engedéllyel bíró cégével a Florisal Köztisztasági Vállalattal. A „mindenki szemetel, tehát mindenki fizetni fog” szemlélettel kezdeményezett intézkedés döcögősen indult be. Az adóhivatal hónapokon keresztül elemezte a saját lakosságnyilvántartó listáját és a Florisallal szerződöttek névsorát, így igyekezett kiszúrni azokat, akik biztosan nem fizetnek a szemétszállításért. Emellett pedig folyamatosan várták az önszántukból érkező lakosságot is, akik felvállalják a speciális illetéket mivel nincs érvényes szerződésük a hulladékelszállításra.

Eddig összesen 6.892 olyan adófizetőt regisztráltak, akinek ezután a helyi adók rendezésekor a speciális illetékről is számlát nyújtanak be. Emellett pedig 1.244 adófizetőnek küldtek ki értesítést arról, hogy a jövőben ennek a fizetési kötelezettségnek is eleget kell tennie. A korábbi nem hivatalos statisztikák szerint Szatmárnémetiben körülbelül harmincezren nem fizetnek a hulladékelszállításért, több mint húszezer embert tehát még mindig fel kell kutatni a helyi adóhivatalnak.

A legfrissebb adatok szerint egyébként a speciális illetékből eddig 9.486 lej bevétele volt a Szatmárnémeti Adóhivatalnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: