2011-02-02 16:36:44• hírek • Póti Orsolya

Még érdeklődnek, de már nem utaznak

Már a szatmári turisztikai irodák sem szerveznek utazást Egyiptomba, ehelyett más desztinációkat ajánlanak. Az ügynökök szerint az ott kialakult helyzet ellenére csak rövid időre csökken a turisták érdeklődése a fáraók országa iránt.

Egyiptom az utazásra nem javasolt kategóriába került, az ott kialakult politikai zavargások miatt, ezért legtöbb utazási iroda leállította egyiptomi útjait és több társaság elkezdte az ott tartózkodó turisták hazautaztatását.

Arról, hogy mennyire befolyásolja a szatmári utazási irodákat az Egyiptomban kialakult helyzet, megkérdeztünk néhány turisztikai ügynököt. Az ügynökök többsége elmondta, hogy a kialakult helyzet ellenére a szatmári lakosok körében volt érdeklődés Egyiptom iránt, de legtöbben tavasz helyett inkább őszre foglaltak jegyeket.

Pillanatnyilag a helyi utazási irodákban nincsenek egyiptomi foglalások és kérések sem, de ha valaki mégis oda szeretne utazni, annak más úti célt ajánlanak az ügynökök. Tóth Tímea a Solarex Tours utazási iroda ügynöke a Szatmár.ro -nak elmondta, ebben a periódusban leginkább Görögországot, Törökországot és Spanyolországot ajánlják az utazni vágyóknak, azonban ha valaki egzotikusabbra vágyik, igen jó áron utazhat Kenyába, vagy Thaiföldre.

A helyi irodák még nem érzékelik a veszteséget, de több ügynök is megjegyezte hogy Egyiptom és Tunézia eddig a legkedveltebb desztinációk között szerepelt, és most szemmel láthatóan csökkent az érdeklődés ezek iránt. Az ügynökök szerint, ez csak rövid időre szól, hiszen egyes irodákban már érkeztek foglalások a nyári és őszi utakra.


Már nem szerveznek ,
A szatmári utazási irodák sem szerveznek utakat Egyiptomba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: