2007-01-31 21:05:13• hírek • Szatmar.ro

Verespatak: vaskos dokumentáció

 A 768 oldalból álló dokumentáció 5610 kérdést és véleményt tartalmaz.

A verespataki aranybánya környezetvédelmi engedélyezésének jelenlegi helyzetéről tájékoztatta szerdán a sajtó képviselőit Korodi Attila, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium államtitkára. Korodi Attila elmondta, a minisztérium ma fogja átnyújtani a beruházónak az aranybánya környezetvédelmi hatástanulmányával kapcsolatban megfogalmazott észrevételeket.

Ezzel egyidőben a minisztérium felszólította a beruházás tulajdonosát, hogy készítsen egy jegyzéket, amely tartalmazza a megoldási javaslatokat a környezetvédelmi hatástanulmányban megjelölt problémákra.

Az államtitkár közölte, a 768 oldalból álló dokumentáció a minisztériumhoz beérkezett 5610 kérdést és véleményt, valamint a közviták során elhangzott 489 hozzászólást tartalmazza. A beruházás kapcsán feltett leggyakoribb kérdések az ülepítő szigetelésével, a biológiai sokszínűség fenntartásával, a kulturális örökség megőrzésével, valamint a helyi  lakosság elköltöztetésével kapcsolatosak. Az elküldött dokumentáció megtekinthető a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium honlapján (www.mediu.ro).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: