2014-04-16 10:58:52• hírek • Kocsis Zoltán

Még az idén kezdődhet az Atya felé vezető út aszfaltozása

Készülnek a műszaki-gazdasági tervek és optimális esetben az év második felében elkezdődhet az Atyát Pusztadaróccal összekötő út aszfaltozása, jelentette ki Gaman Mihály. A polgármester elárulta ugyanakkor: idén csak az út fele készülhet el.

Amint azt Gaman már az év elején közölt interjúban elmondta, a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal egyik legfontosabb idei projektje a községközpontot és Atyát összekötő út rehabilitálása. A mintegy három kilométeres útszakaszt ugyanis nem kímélte az idő vasfoga, valamint a rajta áthaladó közlekedés, így az mostanra igen rossz állapotba került. Modernizálása már nem várathat magára és mivel külső anyagi források jelenleg nem állnak az önkormányzat rendelkezésére, saját idei költségvetésének nagy részét erre a beruházásra összpontosítja.

Ebből kifolyólag azonban az anyagi lehetőségek is korlátozottak. Az idei évre a tanács 300.000 lejt különített el az atyai útra. „Ez az összeg már biztosan rendelkezésre áll, ám reméljük, hátha az év folyamán még némi forrásokat mozgósítani tudunk", mondta Gaman.

Az idei cél, hogy az út felét, tehát 1,5 kilométert sikerüljön felújítani. A másik fele pedig jövőre következik. Jelenleg készülnek a gazdasági-műszaki tervek, ám Gaman szerint az év második felében elindulhat a kivitelezés. „Ez egy SOS-szükségletté vált, így saját forrásból más nagyobb, hasonló beruházásra már nem marad keret. A karbantartási munkálatok azonban természetesen nem maradnak el", jelentette ki a polgármester.

Ezzel együtt a községben jelenleg egyéb felújítási munkálatok is zajlanak. Uniós pénzből szépül az iskola Pusztadarócon. „A munkálatok jó ütemben haladnak, nem lesz akadálya annak, hogy a május 31-i határidőre befejeződjenek", mondta Gaman. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat szakemberei belső felújítási munkálatokat végeztek a sportbázison - festettek, csempét, padlócsempét cseréltek, ahol szükség volt rá -, a következőkben pedig az Ember Géza-kúria következik.

Mivel nem volt megelégedve a munka minőségével, az önkormányzat kötelezte a kivitelező céget, hogy idén tavasszal újrafüvesítse a Pusztadaróc központjában lévő parkot. Szintén beültették az egykori szeméttelep helyét: a 15 ár területre 1500 csemete jutott.

A helyi gazdák számára fontos lehet, hogy a polgármesteri hivatal kialakított egy irodát, ahol a mezőgazdászok leadhatják támogatási igényléseiket az APIA-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: