2011-08-12 14:48:05• hírek • Szatmár.ro

Még állami hely is van a közigazgatás szakon

Szeptember 8-13 között lehet jelentkezni a BBTE Szatmárnémeti tagozatának üres helyeire.

A kolozsvári székhelyű Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatának Közigazgatási szakán a nyári felvételit követően még maradtak betöltetlen helyek, amelyekre szeptember 8 és 13 között minden hétköznap lehet jelentkezni. A bejutottak listáját a tervek szerint 14-én fogják kifüggeszteni, 15-16-án pedig a helyek visszaigazolása következik, s szeptember 20.-ra alakul ki a végleges bejutási sorrend - tájékoztatta portálunkat Suta Stefan igazgató.

A nappali tagozat román szakán 28 fizetéses hely maradt szabadon, magyar szakon két államilag finanszírozott és 34 fizetéses hely várja a diákokat. Távoktatáson 25 fizetéses hely vár még betöltésre.

Az igazgató szerint annak, hogy ennyi betöltendő hely maradt őszre, az egyik fő oka az alacsony sikerességi-aránnyal jellemezhető érettségi. Azok, akiknek sikerült a vizsga, bátrabban indultak nagy egyetemi központokba felvételizni, bízva abban, hogy a kevés jelentkezővel sikerül elcsípniük egy állami helyet.

Suta szerint bár már több évfolyam közigazgatási szakember került a Szatmár megyei munkaerőpiacra, a munkaerőre még mindig van kereslet, ráadásul a most felvételizők már egy méltányosabb fizetésre számíthatnak három év múlva mint azok, akik most helyezkednek el, vagy dolgoznak a közigazgatásban.

A BBTE szatmárnémeti épülete

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: