2018-07-09 12:44:14• hírek • Bede Emőke

Meg akart lépni a korrupció miatt elítélt szatmári exnyomozó

B. Adrian ügye hosszú évekkel ezelőtt kezdődött, azonban végleges ítélet csak nemrégiben született az ügyben: a bíróság hivatallal való visszaélés, csúszópénz elfogadása és pénzmosás miatt 3 év 4 hónap letöltendőre ítélte a vádlottat.

A történet gyökerei még évekkel ezelőttre nyúlnak vissza, amikor B. Adrian a Szatmár Megyei Rendőrség Bűnügyi Nyomozóirodájának főfelügyelői posztját töltötte be. 2006 és 2008 között nem kevesebb mint 180 ezer eurónyi, készpénzből, telkekből és különféle luxuscikkekből összetevődő csúszópénzt fogadott el annak érdekében, hogy egy ismert alvilági figurát kimentsen szorult helyzetéből. 2015-ben azonban ez a hírhedt figura korrupcióra hivatkozva feljelentette a nyomozót, a bíróság pedig igaznak is találta a vádakat, ezért nemrégiben jogerősen 3 év és 4 hónap letöltendőre ítélte el B. Andriant.
 

Nos, ugyanez a B. Adrian szeretett volna belépni szombaton az ország területére a petei határátkelőnél. Az ilyenkor szokásos eljárást követve a határőrök elkérték a papírjait, ám a férfi ahelyett, hogy átnyújtotta volna ezeket, inkább a gázra lépett és el akart menekülni.
 

Természetesen a határrendészet munkatársai ezt nem hagyták annyiban, üldözőbe vették a 43 éves férfit, akit aztán végül Szatmárnémetiben sikerült nyakon csípni. B. Adriant ezt követően a határrendészet székhelyére kísérték, ahol a dokumentumok ellenőrzése után kiderült, kicsoda ő és miért akart olyan sebesen meglógni.
 

B. Adrian amúgy sem tiszta erkölcsi bizonyítványára ezzel egy újabb folt került, ennek megfelelően a határrendészek eljárást is indítottak ellene. További intézkedések céljából a férfit átadták a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársainak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: