2019-08-10 12:14:40• hírek • Bede Emőke

Még a volt csendőrparancsnok sem ússza meg bírság nélkül, ha a 112-vel szórakozik

A caracali tinigyilkosságok óta igencsak feszült a hangulat Romániában, főleg ha a nyomozóhatóságok és a 112-ért felelős Speciális Távközlési Szolgálat munkájáról van szó. Ezekben a puskaporos időkben több gyerek és egy részeg juhász is úgy gondolta, jó szórakozás lehet azzal tréfálkozni, hogy elrabolták őket, s most íme, itt a következő eset, melynek köszönhetően megyénk is felkerült a nagy kamu-térképre.

Történt ugyanis, hogy egy volt csendőrparancsnok (!) tárcsázta a 112-es segélyhívót és azt állította, hogy a Szatmárnémetihez közeli Sárerdőn eltévedt, sehogy sem találja a kiutat. A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője, Pop Adriana szerint a hívás alapján rövid idő alatt sikerült lokalizálni az egykori ezredest, majd a megmentésére azonnal ki is küldtek egy csapatot.

 

A Szatmár megyei csendőrséget 2005-től irányító férfit csakhamar megtalálták, viszont mint utóbb kiderült, az erdei kalandról szóló történet pusztán a keresett személy fantáziájának szüleménye, a 2016-ban nyugdíjazott férfi ugyanis bevallotta, csak tesztelni akarta a hatóságok vészhelyzetben nyújtott teljesítményét és reakcióidejét (!). Az esettel kapcsolatban a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Gabor Paula kifejtette, a férfit a segélyhívó indokolatlan hívása miatt 500 lejre bírságolták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: