2018-03-23 19:47:33• hírek • Oszkó Viktória

Még a benzintartályt is megtöltötték cigarettával

Március 24-én a halmi határrendészek három autóból, két különböző esetben nagy mennyiségű ukrán cigarettát foglaltak le.

Az első fogás hajnali 4:00 óra körül történt, a rendőrség ellenőrzés céljából állított félre két autót Halmiban. Az egyik gépjármű egy Audi, a másik egy Volkswagen volt, mind a kettő magyar rendszámú. Az Audiban, amit egy 23 éves magyar férfi, M. László vezetett, a rendőrök az átvizsgálás során egy speciálisan kialakított rekeszre bukkantak a hátsó ülésben. Itt találták meg az illegálisan csempészett cigarettákat.


A másik, Volkswagen típusú autóban, amit a 31 éves M. Szabó vezetett, még két  hasonló rekeszt találtak, egyiket a műszerfalban kialakítva, a másikat az autó hátuljában. A járművek és a sofőrök átvizsgálását követően a csempészáru összeszámlálása következett. Az Audiban 680, a Volkswagenben 1760 doboz ukrán származású cigarettát találtak elrejtve. Ez összesen 2.440 dobozt jelent, aminek az értéke megközelítőleg 28.500 lej. A két autót az eset kivizsgálásáig lefoglalták. Mindkét férfi esetében eljárást indítottak.



Szintén ma reggel történt a másik eset is, hajnali fél öt környékén egy sofőr magyar rendszámú, Audi típusú személyautójával igyekezett átkelni a román-ukrán határon, Halminál. A gépjárművet egy 33 éves magyar származású férfi, Robert D. Vezette..


Miután a határrendészet munkatársai átvizsgálták a sofőr papírjait, úgy döntöttek, tüzetesebben is átnézik a járművet, valamint a szállított csomagokat. Az intézkedések végrehajtása közben fedeztek fel egy rejtett tárolórészt a jármű benzintartályában, amiben 600 doboz ukrajnából származó cigarettát találtak. A csempészett áru értéke nagyjából 2.700 lej. A hatóságok a dohánycikkeket lefoglalták, a sofőrt pedig 5.000 lej bírság megfizetésére kötelezték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: