2012-07-24 14:48:13• hírek • Póti Orsolya

Még 500 betöltetlen hely van a középiskolákban

A Szatmár megyei általános iskolát elvégzett diákok 30 középiskolában folytathatják tanulmányaikat, és ezekben még 500 hely várja a tanulni vágyókat - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől.

A VIII. osztályt végzett diákok július 16. és 26. között iratkozhatnak be abba a tanintézménybe, ahova felvételt nyertek. Július 23-án, kedden zárult le a diákok számítógépes elosztásának második szakasza, melynek értelmében csupán három beiratkozó diák tudta meg, melyik iskolában folytatja tovább tanulmányait.

Mariana Brumboiu sajtószóvivő elmondta: közel 500 betöltetlen hely várja a diákokat a Szatmár megyei tanintézményekben. A pedagógus szerint sokan még azért nem foglalták el helyeiket, mert éppen vakációznak, vagy külföldön tartózkodnak.

Azok a diákok, akik még nem vettek részt az első két számítógépes elosztáson, július 27-én, pénteken 9.00-15.00 óra között, illetve július 28-án, szombaton 9.00-15.00 óra között jelentkezhetnek a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség földszinti, 11-es számú termében. 

Szeptember 6-7. között kerül sor az általános iskolát elvégzett diákok utolsó számítógépes elosztására. Az első elosztáskor országos szinten összesen 150.000 diák jutott be kilencedik osztályba, de egyes iskolákban még mindig vannak üres helyek, országszerte közel 30.000 hely.  Bővebb információért látogassanak el az http://admitere.edu.ro/ oldalra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: