2015-10-07 10:29:10• hírek • MTI

Még 32 válogatott van versenyben

Négy hely már elkelt, a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők utolsó két fordulójában pedig a fennmaradó 15 automatikus részvételt jelentő helyért, valamint a nyolc pótselejtezős pozícióért összesen 32 válogatott van még versenyben.

Az A csoportban Izland és Csehország már megváltotta a franciaországi repülőjegyét. A pótselejtezőt érő harmadik helyért Törökország és Hollandia fut versenyt, előbbi van jobb helyzetben, hiszen két ponttal előzi meg a legutóbbi vb-n bronzérmes Oranjét. A kérdés akár már szombaton eldőlhet: amennyiben a törökök pontot szereznek Csehországban, és a hollandok kikapnak Kazahsztánban, akkor 1984 után először maradnak le a narancssárgák  a kontinensviadalról.

A B csoportban egyszerű a képlet: a listavezető walesieknek a soron következő két mérkőzésükön - szombaton a bosnyákok otthonában, vagy kedden otthon, az andorraiak ellen - egyetlen pont is elég ahhoz, hogy történetük során először kijussanak az Eb-re. A második helyen álló belgák továbbjutása is szinte biztos, szombaton a pont nélkül álló Andorra vendégeként kell győzniük az Eb-részvételhez.

Hasonló a helyzet a C csoportban: a címvédő spanyoloknak, valamint a szlovákoknak is egyet kell megnyerniük hátralevő két mérkőzésükből, ráadásul mindketten játszanak a luxemburgiakkal.   

A D csoportban a világbajnok német válogatott biztos Eb-résztvevő, amennyiben csütörtökön nem kap ki Írországban, s ha ez megtörténik, akkor a második helyen álló lengyelek is kijuthatnak egy skóciai győzelemmel.

Az E csoportból a hibátlan, már továbbjutott angolok mögött a svájci csapat pályázik a legjobb eséllyel a második helyre. Svájc jelenleg három ponttal előzi meg Szlovéniát, az egymás elleni összevetésben azonban utóbbi jobb, így a végső döntés várhatóan az utolsó fordulóra marad, mivel pénteken a svájciak a San Marino-iakat, a szlovénok pedig a litvánokat látják vendégül.

A G csoportban a már biztosan első osztrákok mögött az oroszok vannak kedvező helyzetben, ha ugyanis a moldovai és otthon, a Montenegró elleni mérkőzésükön is nyernek, akkor megváltják franciaországi repülőjegyüket.

A H csoportban az olaszoknak szombaton Azerbajdzsán, vagy kedden otthon Norvégia ellen kell egyszer nyerniük, míg a második helyen álló norvégok szintén továbbjutnak, amennyiben legyőzik Máltát és a horvátok nem nyernek a vendég bolgárok ellen.

Az egyetlen ötcsapatos csoportban, azaz az I-ben a listavezető portugáloknak hazai környezetben elég a pontszerzés a dánok ellen. Az északi együttes győzelemmel maradhat versenyben, de még arra is szüksége van, hogy ez esetben a harmadik albánok legalább egyszer kikapjanak. Ha a dánok nem nyernek, akkor Albánia egy Szerbiában aratott sikerrel már tovább is jut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: